Близо половин милион лева щети от наводнения в Община Николаево

  • 15 януари 2015 14:06

  • 897
  • 0
Близо половин милион лева щети от наводнения в Община Николаево
© Булфото

Щетите от наводненията в Община Николаево са близо половин милион лева. Това е установила Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, обяви кметът Косьо Косев на пресконференция, цитиран от БТА.

Триста души и 80 къщи пострадаха при бедствената ситуация в началото на месец декември миналата година. Само 15 души още са евакуирани в общински сгради.

До дни ще бъде завършена предпазната дига на река Тунджа в местността "Сини вир". Хидротехническото съоръжение е с дължина 650 метра и височина 6 метра, обясни кметът.

Основен проблем пред общината остава безработицата, която в началото на годината е 68,6 на сто. Половината от населението са цигани, които трудно се реализират на пазара на труда. Три нови социални дома ще отворят врати в общината - Център за настаняване от семеен тип, център за лица, лишени от родителски грижи и център за социална рехабилитация и интеграция.

Община Николаево ще разчита през 2015 г. на стартов бюджет от 2 млн. 700 хиляди лева. От местни данъци и такси се очакват приходи в размер на 600 хиляди лева.

Последвайте канала на

897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини