Спират само два влака по линията София-Перник

  • 14 януари 2015 18:19

  • 1382
  • 2
Спират само два влака по линията София-Перник
©

Списъкът с първоначално предложените за спиране влакове по направление Перник-София ще бъде редуциран и броят на спрените линии ще бъдат само две. Тези с частична промяна и сезонно ограничение в маршрута - 4, съобщи пресслужбата на областната администрация, цитирана от БТА.

Промяната е направена след активни преговори на областния управител Ирена Соколова с ръководството на БДЖ.

Корекция в изпълнението на направлението Перник-София и София-Перник ще има само в най-ненатоварените часове, когато рентабилността на композициите е под 30 процента. Това са крайградският пътнически влак от София за Перник, който заминава в 07:30 ч. и пътнически влак от Перник за София, който заминава в 11:00 ч. и се движи само в делнични дни.

Според Соколова над 70 на сто от жителите на Перник и областта работят и учат в София, частично и в Благоевград, след което пътуват обратно до домовете си. Тя е категорична, че осигуреността с подходящ и навременен ЖП транспорт за пътниците от Перник и региона е приоритет.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1382 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Jiri

2015.01.15 | 12:44

2
Жалко, трябваше да спрат всички!Кривите пернишки глави ще продължават да замърсяват въздуха и гледката на София!
Истина

2015.01.15 | 11:44

1
Цялото БДЖ трябва да се закрие да падне стойността му и да бъде продадено както е договорирано на Германските ЖП линии да ги купят. Схемата е като Ерепетата и всичко друго което е продавано от държавата. печалбите от бъдещото ЖП ще излизат за Германия.

Добави коментар

Водещи новини