948 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж

  • 12 януари 2015 12:28

  • 1679
  • 1
948 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж
© Булфото

Близо 950 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

От агенцията съветват шофьорите да карат внимателно и да спазват въведените ограничения. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи "Републиката", "Предела", "Пампорово" и "Айтоски". Затворени за всички МПС са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки".

Поради обилния сняг за почистване временно е ограничено движението на товарните МПС през "Ришки" проход - пътя Шумен-Карнобат.

Пътуващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните МПС да са без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Рожен" и "Печинско" товарните автомобили е необходимо да са без ремаркета и полуремаркета.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 т през "Котленски" проход. Шофьорите могат да преминават през Прохода на Републиката. За МПС над 12 т е ограничено движението през "Обзорски" проход - по пътя Обзор - Слънчев бряг.

Проходът "Шипка" е отворен за движение. До 31 март през прохода е забранено движението на МПС, превозващи товари с технически допустима максимална маса над 12 т, както и преминаването с ремаркета и полуремаркета над 10 т.

Ограничено е движението на превозни средства над 12 т през "Петрохан", а над 10 т през "Твърдишки" и "Вратник". "Дюлински" е затворен за тежкотоварни автомобили.

Последвайте канала на

1679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.12 | 13:42

1
Зимата ни хвана неподготвени!Вечният ни проблем!

Добави коментар

Водещи новини