Продажбите на военни имоти зациклиха

  • 10 октомври 2011 18:39

  • 838
  • 0
Продажбите на военни имоти зациклиха
© Булфото

Министерството на отбраната не може да се освободи от ненужни военни имоти, тъй като продажбите са зациклили.

В Търговище министърът на отбраната Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март съобщи, че заради кризата в момента трудно се извършват продажби. Инвеститорски интерес не лисвал, но заради високите данъчни оцени на сградите, на практика сделки няма, предаде БНТ.

Близо 800 са военните имоти в страната, като годишната им поддръжка струва над 10 млн. лева. Военното министерство трябва да ги продаде до 2013 година. Тръжните процедури се обявяват, но кандидат-купувачи почти липсват.

Аню АнгеловАню Ангелов Аню Запрянов Ангелов е министър на отбраната от 41-ото Народно събрание от 27 януари 2010 г. до 12 март, министър на отбраната: „Аз съм скептик по принцип за всякакви продажби, защото много направени търгове за съжаление много малка част, някъде към 20 % дори и по-малко се провеждат на практика, т.е. няма кандидати за закупуване. По скоро не е толкова слаб инвеститорският интерес, а цената е възпираща, данъчната оценка е изключително висока... Аз не мога да го продам по-малко от данъчната оценка плюс 10 %, а преди да влезе нашето правителство беше 40 %."

Министър Ангелов съобщи, че предоставя безвъзмездно на областния управител на Търговище бившият артелерийски полк, който е с площ от 161 дка, с 51 сгради.

На земеделското министерство пък отстъпва за стопанисване открито стрелбище, разположено на над 700 дка земеделски земи и около 120 дка гори.

Последвайте канала на

Десислава Станева
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини