Изграждат система за прогнозиране на нуждата от работна ръка

  • 10 октомври 2011 18:03

  • 734
  • 0
Изграждат система за прогнозиране на нуждата от работна ръка
© Булфото

Система за средносрочно прогнозиране за нуждата от квалифицирана работна ръка по професии и отрасли в цялата страна ще бъде изградена до края на годината в Министерство на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта.


Това съобщи в Силистра министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко, предаде БНР.

Според министър Младенов през последните двайсет години е скъсана връзката между професионалното образование и нуждите на бизнеса и голяма част от безработните са неграмотни.


Социалното министерство заедно със Световната банка от няколко седмици осъществява проект за социално включване на деца до 7 години в неравностойно положение и от малцинствените етнически групи. Сключени са договори с 56 общини за над 56 млн. лв., каза министър Младенов. Целта е да се изградят общностни центрове, които ще предоставят услуги на над 100 000 деца и техните родители - ще се дават допълнителни здравни консултации, ще се поемат част от таксата за детски заведения. Министърът съобщи, че се е разпоредил да започне проверка в силистренската община заради забавени заплати.

Последвайте канала на

Десислава Станева
734 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини