ММА-боец хвана кръста за пети път

  • 06 януари 2015 12:58

  • 1395
  • 2
ММА-боец хвана кръста за пети път
© Булфото

Състезателят в свободните боеве Светлозар Савов хвана Богоявленския кръст, хвърлен от Русенския митрополит Наум в студените води на Дунав. Общо 13 души участваха в ритуала на Йордановден. Смелчаците - на възраст между 18 и 35 години, не се уплашиха от температурата на водата, която беше три градуса. 26-годишният Светлозар Савов хваща за пети път кръста, като първият път това се е случило в родния му град Златарица, а останалите - във водите на Дунав край Русе.

"Винаги ми носи късмет. Човек трябва да вярва, за да вземе кръста. Жив и здрав съм, а когато човек е здрав, всичко друго е способен да постигне. Затова пожелавам на всички да са живи и здрави", каза Савов. Младежът е учил в Русе и в момента тренира в крайдунавския град.

Савов получи халат и 100 лева от кмета на Русе Пламен Стоилов. Заместник-областният управител Станимир Станчев му подари ръчно изработена икона на Рилска Богородица и кърпа, а митрополит Наум - златно синджирче с кръстче. Стотици русенци присъстваха на Великия Богоявленски водосвет на брега на река Дунав, като началото на церемонията бе поставено с литийно шествие от катедралния храм "Света Троица".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1395 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
demir

2015.01.07 | 01:56

1
GYAUR
Ку.рю

2015.01.07 | 01:56

2
Ей, не ми се прави на много железен (demir), че тоз ММА ако те набара, че ти откине рязания пишок, ако изобщо го имаш!

Добави коментар

Водещи новини