Ненчев: МО може да оказва логистична подкрепа за охраната на границата

  • 05 януари 2015 15:40

  • 1022
  • 0
Ненчев: МО може да оказва логистична подкрепа за охраната на границата
©

Нямам кой знае какво основание от законова гледна точка да предложа на МВР участието на български военнослужещи в охраната на българо-турската граница.

Това заяви пред журналисти военният министър Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки.. "Министерството на отбраната има готовност да участва с логистична подкрепа във всяко отношение. Ще бъде разгледана и всяка една друга възможност, с която бихме могли да окажем съдействие", каза още той. На въпрос дали армията отново ще строи останалите километри от оградата по границата министърът беше категоричен: "Не, еднозначно, не”. Според него има две опции, първата е МВР и МРРБ да се заемат с това, а втората, тази тежест да се поеме от областните управители.

На въпрос в какво ще се изразява помощта по границата и дали патрулите ще се возят до границата с бронирани машини Ненчев посочи, че министерството би могло да участва с такава техника и има готовност за това. Министър Ненчев посочи, че техниката ще се вземе от вътрешността на страната и това не представлява проблем. По думите му нефункциониращите казарми в райони като Елхово, Крумовград биха могли да бъдат използвани като бежански центрове, когато е необходимо. Той посочи, че все още не знаят цената за бъдещата подкрепа. Министърът каза, че на този етап към тях няма запитване за палатки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1022 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини