Павлова: Тази година ще завършим 140 км магистрали и над 340 км пътища

  • 05 януари 2015 08:08

  • 6894
  • 25
Павлова: Тази година ще завършим 140 км магистрали и над 340 км пътища
©

Нови 140 км магистрали, 44 км нови първокласни шосета и 300 км рехабилитирани пътища от първи, втори и трети клас ще има България през 2015 г. Изцяло завършена магистрала "Марица", както и завършени участъци на магистрала "Струма" до края на годината. Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в сутрешния блок на БТВ.

Регионалният министър отбеляза с радост, че шофьорите вече са започнали да се вслушват в съветите на АПИ и по този начин е била предотвратено образуването на тапи в края на почивните дни.

Разработваме специално приложение за таблети, което да показва къде по пътищата има ремонти за улеснение на шофьорите. Правим автоматизирано преброяване на колите по пътищата. Ще имаме електронни табла, за да получаваме актуална информация за състоянието на пътя, пътни инциденти и др.

Регионалният министър Павлова показа интерактивно участъците, които ще се строят приоритетно през 2015 г. и ще бъдат завършени. Това в магистрала "Марица", лот 4 на АМ „Струма“ както и пътен възел „Белокопитово“ на АМ „Хемус“. До края на следващата година ще бъдат завършени и обходния път на Монтана, както и Западната дъга на София. Ще бъдат завършени и всички пътища, които се рехабилитират по програма „Транзитни пътища“ V. Те са с обща дължина от 300км. За целта от бюджета ще бъдат отпуснати 100 млн.лв.

Проектите София-Калотина и София-Видин, ВеликоТърново-Русе са ни изключително важни, но все още нямаме финансиране. Планираме въвеждането на тол система за допълнително финансиране на тези пътища. Вместо винетки от 2017 г. ще се заплаща такса. Камионите, които се движат най-много и рушат най-много ще плащат такси - това е справедливо, посочи Павлова.

Изграждането на "Южен поток" по акваторията на Черно море продължава, но не на българска територия, посочи Павлова. Изпратили сме запитване дали ще получим обезщетение за работата по морското ни дъно. Все още нямаме отговор, но когато получим такъв ще ви уведомя, обеща министърът.

За санирането до момента са осигурени 1 млрд лева. Това ни позволява през 2015 г. с тези средства ще започнем от най-спешните високи панелни блокове. Това е националната програма за санирането, която беше заложена и в предизборната ни платформа. Блокът трябва да има от минимум 36 апартамента. Блоковете с по-малко апартаменти също ще могат да бъдат санирани, но от друг фонд. Опитваме се да създадем солидарен модел, който да даде възможност на всички нуждаещи се.

Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена увери, че 100 сгради ще бъдат завършени през 2015 г. Разчитаме много и на помощта на кметовете. Трябва да има официално събрание на етажната собственост, да се регистрира сдружение, което да предостави пълномощие на общината, след което да започне санирането. Енергиен одит ще бъде направен на всяка сграда, строителните материали ще бъдат проверявани за качество, гарантира Павлова, но призна, че няма да е лесно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6894 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
Intel® Core™ i5-4670K

2015.01.06 | 22:16

25
Браво, правете повече такива проекти, не искам да сме циганската махала във Европа, не искам инфраструктурата да ни е като циганските махали по градовете и селата!

2015.01.06 | 13:32

24
turcite ot gerb,nqmat dumata,mnogo se ysraha.
Бойко Борисов е педераст!

2015.01.06 | 13:32

23
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата е на власт, всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. се гответе за емиграция! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му!
batman

2015.01.06 | 13:32

22
Казваха му на Бойко , че асфалт не се яде, а той отвръщаше, че инфраструктурата ще подобри състоянието на икономиката. Аз съм от Бургас, въпреки че има магистрала(вече цяла) младежката безработица е по-голяма от преди да я има магисталата

2015.01.06 | 13:32

21
лиляна тази година ще духа на турци, цигани, ибрици,негри и куп еврокомисари

2015.01.06 | 12:34

16
Защото вие сидерастите това правите, не означава и че другите го правят
eбльо

2015.01.06 | 13:31

20
ох на батка парчетоооо...лили,искам да те чукам до припадък....мойта сладурана!най-секси пичката в Б-я....ще ти метна такова лизане...ох ,направо ще те побъркам от кеф...

2015.01.06 | 12:34

19
чакай бе чакай, хич не сте много сидерастите, просто рестартираш за да докажеш колко си луууууууууууууд аааааааааахахахах

2015.01.06 | 12:34

18
I vinetka + tol taksa ili za lekite si ostava vinetka a vinetka + tol taksa pri preminavane prez tesi traseta samo za kamionite? Koe ot dvete? Ima dvusmislie tuk. Neshto ne shvashtam ako shte se plashta tol zashto shte ima vinetka? V Slovenia ima vinetka za kolite a tejkite plashtat tol no za tqh nqma vinetka. Samo tol taksi si plashtat. Neznam tuk kakvo sa namislili no predpolagam che shte ni doqt kato kravi na maximuma. I poneje gledam razni dolu pishat bravo, iskam da im napomnq che imame 20000 km putishta taka che za 350km sus sumnitelno kachestvona remonta e rano da se radvat makar che tva mai sa trolove
AA

2015.01.06 | 12:34

17
А кога ще задължите натъпкания до шията ми шеф да ми вдигне заплатата боклуци мръсни ???? Боли ме к*ра за вашите пътища и километри, искам нормална заплата, за фалшивите цени в тази измислена "държава" .....

2015.01.06 | 12:34

15
akalaaaaaa

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини