Приеха план-сметката на София за чистотата

  • 29 декември 2014 13:04

  • 1135
  • 3
Приеха план-сметката на София за чистотата
©

Столичният общински съвет прие план-сметката за чистотата за 2015 година, съобщи БНР.

Не беше прието предложението на общинския съветник Владимир Кисьов за 5-процентна отстъпка при заплащане на цялата такса от страна на гражданите в първото тримесечие на годината. Предложението за освобождаване на читалищата от такса смет също не беше прието.

19 милиона лева са заложени за зимно почистване и през следващата година. Делът на рециклираните отпадъци ще нарасне до 35 процента през 2015, обясни столичният кмет, което е европейски стандарт, а София ще има една от най-модерните инсталации на Европа.

Балираните отпадъци са намалени от 500 хиляди тона преди пет години на 15 хиляди тона днес и за тях вече никой не говори, подчерта Фандъкова. Отпадъците за депониране са намалени на 170 хиляди тона на годината на фона на 400-те хиляди преди години.

Общинските съветници от ГЕРБ изразиха удовлетворение, че София се чисти далеч по-добре в последните години, въпреки че не е увеличена такса смет за гражданите. БСП съветниците поискаха подробно обяснение къде отиват събраните над 30 милиона лева такса смет от предишни години, но не получиха отговор.

Повече справедливост при плащането на таксата за отпадъци ще има от 2016 година, обеща заместник кметът Дончо Барбалов, когато общините заедно с държавата ще изберат нова методика за измерване на изхвърления боклук.

Последвайте канала на

1135 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Бойко Борисов е педераст!

2014.12.29 | 21:55

3
ГЕРБ ви управлява! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ... Жена се самозапали с рекламен кибрит на ГЕРБ с образа на Боко. Десетки други последваха съдбата й! Господ скоро ще накаже Боко Тиквата и избирателите му за всичко което ни е причинил! Само малко търпение! Скоро инсулт ще изкриви гнусната му мутра!

2014.12.29 | 17:18

2
какви обяснения да дават, то е ясно че крадат пари от всички нас с тези измислени наредби за да могат да си вдигат заплатите, нищо че количеството отпадъци е наляло не с проценти а с пъти. сега нали обмислят и се чудят към електромера или към водомера да вържели такса смет за да крадат още по-завоалирано
BOIKO-KURVO-KURVO

2014.12.29 | 14:18

1
OSTE EDNA KURVA--FASHKIIKATA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини