Пламен Димитров: Не искаме никакви оставки

  • 11 декември 2014 17:30

  • 2113
  • 9
Пламен Димитров: Не искаме никакви оставки
©

В България в момента няма как да се приеме увеличение на пенсионната възраст. Днес излязохме 6 000 души на протест. Не искаме оставки на никой. Опазил ни Господ. Това не означава, че нямаме бележки и несъгласия с някои от водените политики.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ президентът на КНСБ Пламен Димитров. Той коментира днешният протест на синдиката. Колегите от КТ "Подкрепа" явно решиха, че нямат достатъчно време да се подготвят и за това не излязоха днес с нас. Няма никакви скандали между нас. Питайте д-р Тренчев за гражданската война. Аз повтарям, че ние не искаме никакви оставки и военни преврати. Изразяваме недоволство от определени политики. Всички говорим за укриването на осигуровки, но никой не прави нищо. Там е заровено кучето. Пенсионната система е продънена. Трябва да се изготви спешен пакет от мерки, който да бъде приет незабавно. Неплащането на осигуровки трябва да се криминализира и това изисква само политическа воля, обясни Димитров.

Трябва да се разберем всички, политици, работодатели, синдикати и да подпишем едно споразумение за пенсионната реформа за 25 години напред. Това споразумение не трябва да бъде пипано от никого после, независимо кой дойде на власт. Така всеки човек ще знае какво го чака занапред. Иначе и със 100 години да увеличаваме възрастта за пенсиониране, нищо няма да направим. Увеличаването на пенсионната възраст няма да реши нищо. Сега трябва да дадем отдих на хората, които трябва да излязат в пенсия, призова президентът на КНСБ.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2113 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2014.12.12 | 15:18

9
Полицаи, военни и чиновници плащат 0 лв. осигуровки. В частния сектор пък наистина има много укриване на осигуровки с работа на 2 ч, на 4 ч. и накрая нямало пари за пенсии. Държавата това го знае и нищо не предприема вече десетки години. Нали Конституцията прогласява принципа за социална справедливост - тогава действайте.

2014.12.12 | 09:58

8
Комунистическа отрепка и то от най-противните !!
konstantin

2014.12.12 | 08:52

1
konstituciqtanipaziakoiskam6tegoworqkakwotoiskamhehehe
Боко ибрикчията

2014.12.12 | 09:58

7
И Ахмед Доган има расово четириного от Бойко Борисов. Генерала изненада с чаровно кутре лидера на ДПС за 50-ия му рожден ден преди 6 г. В началото палето дивееше на воля в сараите в столичния кв. "Бояна" на ул. "Стар беловодски път". Очарован от подаръка, Доган кръсти кученцето Бойко. И Сокола, и гостите в Бояна се радваха на малкия палавник. Като поотрасна обаче, овчарката започна с белите. Чашата на търпението на Доган преля, когато хищната природа в кучето проговори и то подгони пауните в сарая. Птиците се разхождаха на воля в двора на комплекса. Четириногият пес обаче успя да догони един паун и го изяде.
БОЗДУГАН -- ОТРЕПКА ОТ АТАКА

2014.12.12 | 09:57

6
В същото време Сидераст ага Ибрикчиоглу въртеше свирки на коалиционните си партньори от ДПС , облечен в нови шалварки с фесче на главата , подарък от сер Гейчо !!

2014.12.12 | 09:56

5
О.к , ама да криминализираТЕ и не изплащането на положен ТРУД ? да криминализираТЕ и лекарския ОТКАЗ , както и административния отказ , имаме НАЙ - ИДИОТСКАТА бюрократична система която граби съвсем без отчетно а ВИЕ искате да им плащаме ВЕЧНО , просто СТЕ БОКЛУЦИ .................... та

2014.12.12 | 09:56

4
Винкелът, такъв винкел вкара на сидер, разпра му гъза!

2014.12.12 | 09:56

3
тоя защо си мисли че неговия подпис е ВАЛИДЕН ?
Любо Ангелов от Бургас член на ПП АТАКА

2014.12.12 | 09:56

2
Салям алейкум братя сидерасти, нима забравихте че ние от АТАКА подкрепихме изборният закон на Мая Манолова, с което помогнахме на Бат Сали да стане депутат?Нима забравихте че АТАКА крепеше кворумът на ДПС и БСП повече от година? Нима забравихте че със мълчанието на АТАКА , АТАКА гласува заедно със ДПС и БСП и избраха Пеевски за шеф на ДАНС? Нима забравихте Комисиите на АТАКА за Авиотряд 28, които не доказаха никакви нарушения?Нима забравихте как Волен Сидеров удари полицай и не последва нищо? Нима забравихте как АТАКА не направи нищо срещу мюфтииството което поиска земи? Нима забравихте че докато БСП и ДПС управляваха със помоща на АТАКА и Волен Сидеров - КТБ ФАЛИРА ?Нима забравихте за Костинброд, който се оказа прах на хората в очите? Нима забравихте че Разговора на Борисов със Танов не излезе това за което комунистите претендираха че е? Помни Сидерасто помни, иначе лошо. Сeга отивай да се кланяш на телевизията на Аллах-АлфаТВ

Добави коментар

Водещи новини