КНСБ писа четворка на правителството

  • 29 май 2015 18:04

  • 1341
  • 2
КНСБ писа четворка на правителството
© Булфото

КНСБ дава добра оценка на досегашната работа с правителството - между 3,5 и 4, каза на пресконференция в Хасково президентът на КНСБ Пламен Димитров. По думите му основание за добрата оценка са предприетите промени в системата на образованието и пенсионната реформа.

Той изказа надежда, че реформата в образованието ще осигури необходимите кадри на бизнеса. Промените в пенсионната система пък отразявали намерения баланс между интересите на работещите и бизнеса. Пламен Димитров подчерта, че синдикатът има сериозна критика към правителството, защото не вижда в управленската програма сериозни мерки за съживяване на икономиката, а така също управляващите нямали политика за нарастване на доходите с изключение на плановете за повишение на минималната заплата.

"Не може повече България да гради конкурентноспособността на икономиката си на базата на ниската цена на труда" , заяви Пламен Димитров. Той бе в Хасково, за да присъства на събития по повод 25 години от създаването на КНСБ. Днес се проведе регионален дискусионен форум "Заетост, квалификация, доходи- предизвикателство и фактор за развитие" , с участието на синдикалисти, представители на институции и общински власти.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1341 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
BOIKO KURVO-ODGOVORI MAAAAA

2015.05.30 | 19:20

2
BOIKO KOGA SHTE VARNESH MILIARDITE ??

2015.05.30 | 19:20

1
КНСБ е подлога на Тиквата! Нямаме истински профсъюзи!

Добави коментар

Водещи новини