Нивото на Тунджа в Елхово остава с критичните 431 см

  • 09 декември 2014 21:21

  • 1708
  • 0
Нивото на Тунджа в Елхово остава с критичните 431 см
© Булфото

От сутринта днес нивото на река Тунджа в Елхово остана 431 сантиметра, съобщиха от общинската администрация, цитирани от БТА.

Критичните 395 сантиметра за града бяха надхвърлени преди четири дни. Разливите по улиците около реката постепенно се увеличават, въпреки незначителните валежи през деня, водата навлиза в нови мази, дворове и постройки.

В Ямбол нивото на Тунджа се повиши с два сантиметра и достигна 525 сантиметра при критични 6 метра. Залята е част от индустриалната зона, в която няколко фирми спряха работа, както и най-ниските части на квартал "Каргон".

Тежка е ситуацията и в селата Веселиново и Завой, съобщиха от община Тунджа. Залети са повече от 60 къщи, от вчера училището във Веселиново е затворено поради наводнението в двора и приземния етаж.

Екипи на "Противопожарна безопасност и защита на населението" непрекъснато изпомпват водата от два жилищни блока в ниската част на Елхово, за да предотвратят аварии в електрическите табла. По същата причина непрекъснато се отводняват и обекти в Ямбол и селата Кабиле и Завой.

Последвайте канала на

1708 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини