Обстановката остава усложнена, обяви гл. ком. Николай Николов

  • 08 декември 2014 14:23

  • 2288
  • 0
Обстановката остава усложнена, обяви гл. ком. Николай Николов
©

Обстановката в страната остава усложнена, съобщи на пресконференция в Белоградчик главен комисар Николай Николов, директор на "Пожарна безопасност и защита на населението".

Няма пряко застрашени хора в област Ямбол. Нивото на река Тунджа продължава да се повишава. Проблем остава високото ниво на река Тунджа, очакват се ниските квартали на Елхово да бъдат наводнени.

В град Гълъбово се изгражда дига, която има за цел да ограничи водата да достигне до подстанцията и да се възстанови нормалната й работа, каза Николов, цитиран от БТА.

Във Видинска област е отменено бедственото положение в общините Грамада и Димово. Все още осем села се без електрозахранване в община Белоградчик. Очаква се скоро да бъде възстановено покритието на мобилните оператори, а до полунощ и електрозахранването в тези осем села.

Сложна е ситуацията с възстановяването на 110 киловолтовия далекопровод до село Гара Орешец, който захранва населените места от общината с ток. Затова от ЧЕЗ изграждат нов далекопровод с дължина 1,2 километра, който да заобиколи мястото на скъсаните кабели и паднали стълбове.

На мястото на аварията са доставени два верижни булдозера в помощ на екипите за монтирането на съоръжение на мястото на аварията. Осигурена е допълнително техника и специалисти от РД ПБЗН - Монтана в помощ на енергетиците, работещи по ликвидирането на последиците от обледяването на територията на община Кула.

Нормализирано е водоподаването към всички населени места. Няма сигнали за бедстващи хора. Пътищата са разчистени, няма паднали клони и дървета, съобщават от Областно пътно управление - Видин.

Последвайте канала на

2288 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини