Дянков: Не се плаша от стачки в БДЖ, ако искат да дойдат под прозореца ми

  • 07 октомври 2011 11:06

  • 3454
  • 10
Дянков: Не се плаша от стачки в БДЖ, ако искат да дойдат под прозореца ми
© Булфото

Финансовият министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи окачестви сегашното ръководство на БДЖ като най-доброто, което железниците са имали до момента.

Не се обсъждат засега допълнителни финансови механизми, заяви той преди началото на втората среща между синдикатите, ръководството на БДЖ и правителството. Министър Дянков допълни, че застава зад реформите, но не ги смята за достатъчни, съобщи БНР.

"Не се плаша от стачки. Ако искат да заповядат пред Министерство на финансите. Преди ние да видим реални реформи, аз няма да подпиша заем. Тези 771 млн. лв. да ми опишат как ще ги платят, защото те не са на държавата. Тук няма държавни гаранции, те са на дружеството. Компанията явно е финансова нездрава и няма смисъл да наливаме в бездънна каца допълнителни прави от бюджета", заяви Дянков.

Очаква се днес да стане ясно дали ще има стачка в Българските държавни железници. В министерския съвет предстои нова работна среща за проблемите на компанията, след като в понеделник управляващи и синдикати не успяха да стигнат до конкретно споразумение. Ще присъстват премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, министрите на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета и на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и ръководствата на двата синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа".

За да получат заем от Световната банка в размер на 460 млн.лв., който се очаква да оздрави сектора, БДЖ ще трябва да изплащат текущите си задължения и дълговете си. Това беше категоричната позиция на финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

"Заемът ще се подпише. Въпросът е, че той ще се подпише когато видим, че има достатъчно допълнителни приходи в БДЖ, така че те да могат да покриват поне лихвите по заемите, които в момента са тяхна тежест, нямат държавна гаранция и както казах от края на 2007 година, началото на 2008 година, не се изплащат. Аз като финансов министър не мога да дам тези пари, просто те да потъват по същия начин както са потъвали в предното десетилетие."

От началото на седмицата синдикатите преговарят за колективен трудов договор и за спиране на масовите съкращения, които се предвиждат. Позицията им е, че преструктурирането на железниците ще се осъществява по начина, по който е договорено с тях преди месеци. В противен случай стачка ще има, заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров.

"До този момент нямаме съгласие по това какви и колко съкращения ще има. Мисля, че сме на същото състояние, в каквото бяхме и преди време с оптимизъм и някаква надежда, че до края на седмицата това може да бъде променено. Може и да няма стачка, ако до петък намерим решение на тези въпроси", каза Пламен Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3454 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2011.11.05 | 10:10

10
Да вземеш да се ограмотиш малко ли? Що ли?
РОРО

2011.11.05 | 10:05

9
Като финансов министър, Дянков си върши чудесно работата 1 Ако има някой виновен, той е в БДЖ, където се краде и за това няма печалба ! Там където се работи на загуба , следва фалит и закриване на предприятието . Не държавата плаща на БДЖ , а данъкоплатците !

2011.11.05 | 10:04

8
Ебати ненормалните форумци. Вие глави имате ли да мислите логично, или ви се иска още някой да ви подарява само срещу усмивки- без пари и мама на тате не дава.

2011.11.05 | 10:04

7
Да ти еба майката боклук скапан, АМЕРИКАНСКА подлого. Как може министър да говори такива глупости. Нали народа на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ви гласува доверие, а вие си играете на телефончета и четете вестници на "работното си място" Вие г-н Дянков сте МАЗЕН ПЕДАЛ, гнусно насекомо, което трябва да бъде премахнато!!!!!
gaga

2011.11.05 | 10:03

6
e za kvo da se plashi nali ako ima neshto toi nqma da se bie ili da predpriema neshto mnogo qsno che nema se plashi ebati mishoka

2011.11.05 | 10:03

5
ей, педалче мръсно края ти наближава.
Гого

2011.11.05 | 10:03

4
Че защо да се плаши нали се вози мизерника Дянков със служебна кола на държавни разноски на гърба на данъкоплатеца. Няма ли някой който да му тегли куршума иначе ще умре от тъпотия да не се мъчи.

2011.11.05 | 10:02

3
а от рязани карабини плашиш ,ли се бе педерунго мръсна.

2011.10.12 | 10:03

2
смиончо, ти си изпята песен вече! Квот можа разруши в България, засили хорската беднотия до непоносими граници, отврати всички Българи тотално от теб до степен да си в състояние на цунгванг! Та затова тури си един вертолет на покрива на финансовото минестрество, че както вървят нещата ще се изтегляш май по въздуха, както твоите амрикянски приателчета от Сайгон през 1974! семоне, най-добре бегай веднага да си дундуркаш ипотеката за 2 милиона долара в Амрикя, че тук с твойта минестреска заплата те грози, теб и омразното гербарско правителство FORECLOSURE!
ДО КОГА

2011.10.08 | 16:48

1
Пари в железниците има. Нека работниците и да спрат да крадат. Нека се види къде са отишли и за какво парите от взетите заеми. Нека се намали адмиистрацията , а не работниците защото те правят парите. Като казах администрацията погледнете ги колко са много. На един работещ десет които си клатят краката със заплати два пъти по големи от тези на работника. Прав е Дянков. Никакви пари докато няма резултати. Само така. Нека да се научим да работим, а не само да приказваме. Лаладжии много. Тази дъжава е наша. Стига сме плюли и мързелували. Точно така Дянков не им обръщай внимание на тези тъпоумни коментари. Какво става тя- едни си правят каквото искат , а после държавата да плаща. Ама стига. Които каквото си е надробил да го сърба.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини