Вучков: Хрисим Хрисимов е отказал охрана като защитен свидетел

  • 07 декември 2014 18:07

  • 1872
  • 2
Вучков: Хрисим Хрисимов е отказал охрана като защитен свидетел
© Булфото

Ветеринарни лекари приспаха тигъра Мъри, не е нужно аз да съм бил там. Важно е, че всичко приключи добре. Това заяви пред Нова Телевизия вътрешният министър Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г. по повод случая с избягалия тигър в столичния зоопарк.

Нямам нужда от охрана, имам само шофьор, заяви той относно факта, че ходи без охрана.

По повод интервюто с румънската прокурорка, което предизвика широк отзвук в обществеността, министърът каза:

Криво и болно ми става като гражданин да гледам, че румънците са толкова по-напред. Трябва да има воля и независимост. Нови звена може и да създадем, но важното е да има воля и независимост на прокурорите.

Обстановката в Елхово е напрегната, река Тунджа покачва нивата, но опасност за хората няма. Има заливане на ниви, има и мазета и първи етажи дори, но е важно и гражданите да слушат съветите на пожарникари и полицаи. Снощи един човек тръгнал с трактор да си вземе нещо от нивата, за него може да е важно но поставя живота си в опасност. Това заяви министърът по повод ситуацията в Елхово, откъдето той се завърна днес.

Относно убийството на Хрисим Хрисимов в столичния квартал Банишора министър Вучков заяви: Колегите работят, не искам да давам подробности. Отказал е охрана като защитен свидетел.

Утре ще проведа първото национално съвещание на МВР. Ще поставим въпроса как да се справим с конвенционалната престъпност. Има доста хора по канцелариите, от които няма нужда. Трябват повече униформени. Видеонаблюдение в малките населени места - два пункта ще са напълно достатъчни.

Финансовото състояние на МВР е тежко, но ще намерим начин да увеличим щата на униформените за сметка на администрацията, която трябва да бъде намалена с една трета. Не е задължително тези хора да се уволнят, но могат да се пренасочат, обяви министърът по въпроса с битовата престъпност.

Нужна ни е подкрепа от обществото. В тази счупена държава нещата могат да започнат да се случват по правилния начин. Ще се ограничат нещата и по отношение и на корупцията по пътищата, вярвам го, завърши Вучков.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1872 2

Коментари 2

Добави коментар

2014.12.25 | 10:51

2
Щом не е искал охрана,означава,че не е вярвал на охраната.

2014.12.08 | 04:15

1
А може би не е вярвал че ще го свитнат!

Добави коментар

Водещи новини