В Габрово показват шаржове на Дилма Русеф

  • 04 октомври 2011 19:51

  • 1661
  • 0
В Габрово показват шаржове на Дилма Русеф
©

Домът на хумора и сатирата в Габрово показва шаржове на бразилския президент Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на - специална колекция от 31 творби на 11 бразилски и двама български карикатуристи.

Поводът е официалното посещение в България на бразилския президент с габровски корени, което започва тази вечер, предаде БНР.

Изложбата е наречена „Усмивки от Бразилия”. Особен интерес представляват три шаржа на Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на, дело на българските художници Ивайло Цветков и Валери Александров и на техния бразилски колега Нелсън Кастро Сампайо.

Творбата на Ивайло Цветков я представя на път с автобус по маршрут Бразилия - Габрово, намигвайки към връзката й със столицата на хумора. В своя шарж Валери Александров се заиграва с фолклора на двата народа, представяйки танцуващата Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на в ритъма на бразилски и български традиционни мелодии.

Бразилецът Нелсън Кастро Сампайо участва в Международното биенале с творба, която ясно изразява близките приятелски отношения между България и Бразилия. Той е представил Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на в дружеско ръкостискане с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1661 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини