Младенов: Всеки трябва да си зададе въпроса - социално отговорно ли е поведението ни

  • 04 октомври 2011 11:19

  • 330
  • 0
Младенов: Всеки трябва да си зададе въпроса - социално отговорно ли е поведението ни
© Булфото

"Всички ние трябва да си зададем въпроса социално отговорно ли е поведението ни по отношение на нашите служители, партньори и по отношение на ресурсите?

За да бъде такова е необходимо да се планира финансово обезпечена програма за реализиране на приоритетите в тази област. Това заяви министърът на труда и социалната политика Тотю МладеновТотю Младенов Тотю Младенов Младенов е бивш министър на труда и социалната политика в правителството на Бойко.

Той поясни, че правителството има предприети действия, но е нужно да  се направи още.

"Надявам се, че личния пример на всеки един от нас, правителство и бизнес, ще доведе до навлизането на стандарта във всяка една от обществените сфери", коментира министър Младенов.

Юлия Стефанова, ръководител на проекта и ръководител на отдел "Международно сътрудничество" в Българския институт по стандартизация, посочи че малките и средни предприятия в България не са запознати с техническите изисквания по отношение както на стандарта за социална отговорност, така и на стандартите въобще.

Планира се и мащабна рекламна кампания по медиите, която ще обяснява на обществото нуждата и ползата от въвеждането и използването на международните стандати. От тази година, за пъви път от както страната ни е член на ISSO, България ще има и свой член в Съвета на международния институт по стандартизация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
330 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини