Обновяват градския парк в Банско

  • 14 октомври 2014 14:43

  • 771
  • 0
Обновяват градския парк в Банско
© Булфото

Завърши частичната рехабилитация на градския парк в Банско, съобщиха от общинската управа. Извършени са строително-ремонтни дейности на обща стойност 117 524 лева.

Подновена е асфалтовата настилка на парковите алеи, подменено и подобрено е парковото осветление, предстои монтирането на нови пейки. През следващия пролетен сезон жителите и гостите на планинския курортен град ще могат да се радват на нови спортни съоръжения "Стрийт фитнес", за които вече има подготвена площадка.

В момента тече и процедура за избор на изпълнител за подготовка на инвестиционен проект за ново ландшафтно и архитектурно-художествено оформление на парка. Целта е да се изгради територията на парка в духа на съвременните виждания и тенденции за оформление на градски паркови пространства, предлагащи различни възможности за пълноценен отдих на гражданите и гостите на град Банско, обясниха от общината.

При проектирането ще бъде взета предвид съществуващата растителност, ще се запазят здравите дървета, ще се дообогатят дървесните и храстовите видове, ще се създадат и нови. Предвижда се също да се увеличат цветните площи, а съществуващото езеро да се запази като основен елемент в парка. Идеята е то да се използва целогодишно - през зимата като ледена пързалка, а през лятото - като водна атракция с лодки и водни колела за деца и възрастни, отбелязва БТА.

За да се осигури максимална публичност и да се постигнат най-добрите за община Банско като възложител условия, обществената поръчка за проекта се възлага по реда за открита процедура, предвиден в закона, допълниха от общината.

Последвайте канала на

771 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини