Водят Дилма Русеф в бащината й къща

  • 03 октомври 2011 06:37

  • 4946
  • 2
Водят Дилма Русеф в бащината й къща
©

Корените на бащиния си род ще открие желязната дама на Бразилия Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на в Габрово.

Тя ще се срещне с роднините си в сряда, когато ще посети подбалканския град и ще види къщата на баща си.


Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще пристигне късно вечерта във вторник на двудневно официално посещение у нас. Първият ден дамата ще прекара в срещи и разговори с държавниците ни в столицата. Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г ще я посрещне на обяд, а президентът Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в ще даде вечеря в Гербовата зала на "Дондуков" 2 в нейна чест.


Във втория ден на официалната й визита Дилма ще пътува до Велико Търново и Габрово. И в двата града са й подготвили богата програма, която да запознае една от най-влиятелните жени на света с далечната родина на баща й. В Габрово тя ще разгледа Дома на хумора и сатирата, който е емблема на града. Преди това обаче тя ще се срещне на площада с габровци, които от месеци се готвят за височайшето посещение. Те са подготвили специално за нея уникална изложба. В експозицията е отразено цялото родословно дърво на старата фамилия. Снимки, писма и вестникарски изрезки документират дългата сага на рода. От голямата фамилия Русеви са останали малцина. Със сигурност никой от тях няма да пропуснe да стисне ръката на известната си роднина.


В Габрово живее само Тошка Ковачева, снаха на Пия, която пък e едно от петте деца на Цана и Стефан Русеви - бабата и дядото на Дилма. Останалите са Вана, Руси, Захари и Петър - бащата на бразилския президент. Другите й известни роднини са говорителката на ЦИК Ралица Негенцова, която й е втора братовчедка, и публицистът Цоню Корнаджев. Той пък е единственият първи братовчед на Петър Русеф, пише "Стандарт".


Изпълнена със сантиментални спомени за родата, Дилма РусефДилма Русеф Дилма Вана Русеф е бразилски икономист, политик, 36-ят поред президент и първата жена-президент на ще отпътува вечерта директно от летището в Горна Оряховица. Програмата й е подредена така, че срещата с близките й българи да е последното събитие в посещението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4946 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
stef

2014.07.12 | 03:27

1
Чета и ми става жално и скръбно.Никой не напуска роден край ако му е хубаво на душата и сърцето.И аз не бих забягнал.Но след смъртта на майка ми останах на улицата-сестра ми се договори с баща ми и ме изолираха-самите те също не живеят в бащината къща и вече 12 години тя пустее.Преживях в един контенер 2 месеца и напуснах България.Сега съм се устроил и съм богат,но с много печал и скръб ва нема България,родина, род, семейство...Само родината обичам и ми е мъка за българите по-света,нещастници безродни,жертви сме заради нечия подлост и алчност.
Безименна

2014.07.12 | 03:29

2
Привет, Стеф! Чета те и ми е мъчно "за назе си"... За всички нас. Какво можем да направим? Исторически жребий ни е - семето на доброто да се ражда в България, но съдено му е да се развива добре другаде. Болят тези раздели, изпепеляващи са. Но ако ги нямаше, не бихме узнали никога на какво сме способни и докъде можем да стигнем. Горчив кръвен данък плаща България, клетата! Откъсва от "джигера" и разпраща навсякъде. Но без това светът би загинал - от отравяне с нечистота. Бог да те благослови и да ти даде сили, здраве и успех!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини