Баща на загинал при взрива: Трябва да има виновни за трагедията

  • 03 октомври 2014 09:03

  • 2027
  • 4
Баща на загинал при взрива: Трябва да има виновни за трагедията
© Булфото

"Трябва да има виновни за инцидента", настоя пред Нова телевизия Димитър Димитров, който загуби сина си при взрива в завода за взривни вещества и боеприпаси в Горни Лом.

Към главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в опечаленият баща се обърна с думите: „Искам да си свършите съвестно работата, трябва да има виновни, които да понесат отговорност. Това е страшна трагедия. 15 семейства са почернени. Не искам да се случва на никого това, което се случва на мен".

Към бъдещите управляващи опечаленият баща се обърна с думите: "Говорите, че ще трябва да се създават работни места, искам да ви помоля, гласувайте закони и създайте условия на младите хора да работят, държавата има нужда от млади хора".

Причината синът на собственика да бъде на мястото на инцидента може да бъде промяна в начина на работа или технологията, заяви още Димитров. Той обясни, че с цел безопасност преди започването на работа в завода всички работещи там преминават курс за обезвреждане на мини. „Аз лично съм бил работник в този цех и винаги съм съветвал сина си за най-доброто, там се работи с бронзови чукове, бронзови секачи, които не произвеждат искра, добави още Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2027 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.10.03 | 14:04

2
Масон или какъвто и да е собственика на тази фабрика, Бог не го пощади отне му най–скъпото и това е мисля екраят на неговият добър и луксозен живот,трябва добре да се замисли за масонството си всеки плаща в края на краищата за постъпките си в живота,масон,богат,аз съм убедена че не е помогнал на никои беден и огрижен човек изпаднал в нужда с лед като не е пожелал да си плати глобите за едни кирливи 2000 лв за него

2014.10.03 | 17:31

4
Малко му е отнел.

2014.10.03 | 14:27

3
Трябва да има виновни, но както и в предишните взривени фабрики със загинали едва ли ще се намерят. Всеки човек иска справедливост и възмездие, но разградената държава България не може да ни ги осигури. Справедливост има само за богатите бизнесмени - те си плащат, за да я получат - справка 100-ците нарушения, поради които фабриката е трябвало да бъде затворена, но контролиращите органи не са го направили, а вероятната причина всички много добре я знаем - рушвети.

2014.10.03 | 14:03

1
Недеи вярва скръбни бащице че ще има виновни не вярвай на Цацаров той трябва да започне от съдиите отменяли наказанията за тази фабрика а знаеш Гарван на гарван око не изважда те се защитават едни други ненаказуеми са измислят точки подточки закончета подзакончета недосегаеми са но само тук на земята горе всеки си получава истинската присъда която заслужава!

Добави коментар

Водещи новини