Миньори и енергетици затвориха временно главната улица в Бобов дол

  • 25 септември 2014 16:21

  • 897
  • 0
Миньори и енергетици затвориха временно главната улица в Бобов дол
© Булфото

Миньорите от "Въгледобив Бобов дол" ЕООД и енергетиците от ТЕЦ "Бобов дол организираха протест пред сградата на Общината в града и затвориха за няколко минути централната улица в града.

Протестиращите казаха, че недоволството им е продиктувано от нередовното изплащане на произведената електрическа енергия от страна на НЕК, намалената изкупна цена на електричеството чрез въвеждането на балансиращ пазар и неаргументираното ограничаване на производството на електрическа енергия. Те настояха за незабавни оставки на изпълнителните директори на НЕК и Електроенергийния системен оператор, предаде БТА. Протестът настоя и за запазване на работните места на работещите в дружествата и в сектор "Енергетика", редовно получаване на работните заплати, нова ценова политика на ДКЕВР и реални цени на електрическата енергия, преустановяване на ограниченията от страна на НЕК в графиците за производство, както и за редовно разплащане от страна на НЕК към производителите.

Протестът не е политически, хората искат да си получават това, което са заработили, каза председателят на миньорската федерация към КНСБ в Бобов дол Любчо Стефанов. Изработили сме парите си на над 400 метра под земята. Заплатите закъснявят всеки месец. Затвориха и магазините, където можехме да си осребряваме ваучерите, сега изгаряме с по 300-400 лв., казаха служители на Мини "Бобов дол".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини