Христосков: Социалните плащания ще бъдат извършени в срок

  • 25 септември 2014 14:09

  • 942
  • 0
Христосков: Социалните плащания ще бъдат извършени в срок
© Булфото

Социалните плащания ще бъдат извършени в срок.

Това каза днес в Сливен вицепремиерът и министър на труда социалната политика Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл, цитиран от БТА. Той допълни, че няма проблеми с бюджета на Националния осигурителен институт и осигурителните плащания са обезпечени до края на годината. С предимство се осигурявали средства за социалните плащания, като приоритет били семейните помощи за деца. Около 49 000 деца се очаква да бъдат подпомогнати с 250 лева помощи за първокласници, каза той. По думите му на около 55 000 лица се изплащат месечни помощи, на хората с увреждания се плащат интеграционни добавки. Продължава и набирането на молби за енергийни помощи, като за ноември и декември са били извършени плащания за твърдо гориво на близо 270 000 семейства.

При посещението си в Сливен Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл се е запознал с работата на регионалните дирекции за социално подпомагане, бюрото
и инспекцията по труда. Обсъден е бил въпросът за деинституционализацията на деца от домове, като вицепремиерът се е запознал с подготовката за отваряне на три центъра за настаняване от семеен тип в Сливен. Министърът допълни, че в бъдеще ще се работи по изграждане на подобни жилища за възрастни хора, като посочи, че в Сливен такава социална институция е домът за възрастни хора с умствена изостаналост "Качулка".

Вицепремиерът съобщи, че за област Сливен е тревожен фактът, че е нараснал броят на подпомаганите с месечни помощи с близо  хиляда души. Обсъдени са били възможностите да се създаде заетост на една част от хората. Отчетен е бил по-малък интерес към програмата за младежка заетост в областта. Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл допълни, че в Сливен се наблюдава по-малък процент на оставащите на работа по програмата за временна заетост. Едва 12-13 на сто продължавали да работят от субсидирана към устойчива заетост.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини