Кметът на Ловеч приема факел на мира

  • 12 септември 2014 12:00

  • 785
  • 1
Кметът на Ловеч приема факел на мира
©

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев ще приеме на 14 септември /неделя/ факела на мира, посрещайки международния отбор бегачи, участници в щафетата за насърчаване на приятелството и разбирателството между народите, съобщават от общинската администрация.

Градът ще бъде домакин на Пробега на мира, провеждан в периода 2005-2012 г. като световен пробег на хармонията, който тази година ще премине през България от 12 до 17 септември.

Кметът ще посрещне участниците пред общината в 14 часа. Горящият факел ще премине от ръка на ръка през всички присъстващи, като идеята е всеки да почувства и предаде от своята добра воля и желание за единство, разбирателство и мир.

Пробегът на мира е международна щафета, участниците в която пренасят през над сто страни от всички континенти горящ факел, символизиращ стремежа към мир и единство между хората. Основател на пробега е индийският философ, поет, музикант и спортист Шри Чинмой.

Началото на тази доброволческа инициатива е поставено през 1987 г., България се присъединява през 1999 г., отбелязва БТА.

Очаква се пред сградата на общината да бъде направен кратък символичен пробег, в който да се присъединят и спортни клубове от Ловеч, след което международният тим ще продължи маршрута си към Плевен.

Последвайте канала на

785 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
уточнение

2014.09.13 | 15:14

1
///Кметът ще посрещне участниците пред общината в 14 часа.///.........и ще гледа дали някой няма да се спъне в счупените плочки

Добави коментар

Водещи новини