Повечето от разрешените Е-та увреждат ДНК-то ни

"Повечето от разрешените Е-та в храните увреждат ДНК-то ни”, каза в „Здравей, България” доц. Георги Милошев, ръководител Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН и преподавател в Биологическия факултет на СУ.

По думите на експертът това не означава, че ще се разболеем от рак, но в молекулярната биология се знае, че всяко увреждане на ДНК-то е опасно. „Въпреки че клетката има възможност за поправки на тези увреждания, то е опасно”, категоричен беше доц. Милошев.

„Е-тата са много. В някои храни те са дори 1000 пъти повече от разрешените стойност”, заяви още той.

Опасните Е-та се съдържат в консервираните храни, тортите, цветните бонбони и други храни.

„Изследването не трябва да всява паника в потребителите, защото не е изследвано времето, в което трябва да се натрупа съответната концентрация, за да се постигне негативен ефект”, обясни доц. Милошев.

Коментари

 1. 2015.04.27 | 19:21
  Достатъчно е този доцент да погледне в ю тууб и ще разбере за колко време и как,но вместо това,му е по-лесно да каже,че “не е изследвано времето“,вместо да прочете нещо по темата или отвори нета и научи някоя новост.Каквато държавата,такива и доцентите.
  1. 2015.04.27 | 19:21
   НЕЩАСТНИК ТОЗИ ДОЦЕНТ Е СВЕТОВНО ПРИЗНАТ ИМАПУБЛИКАЦИИ В ДЕСЕТКИ АМЕРИКАНСКИ НАУЧНИ СПИСАНИЯ , НЕГОВИТЕ МЕТОДИ СА ЕДНИ ОТ НАЙ ЧУВСТВИТЕЛНИТЕ ЯЖ СИ ЛАЙНАТА И МРИ !
 2. 2015.04.27 | 19:20
  Внимавайте с храните от пакетче!Много често е отрова,която плащаме.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет