7 непроизволни грешки сочат, че Костин е убиецът на Анна и Никита

  • 27 април 2015 16:35

  • 11290
  • 0
7 непроизволни грешки сочат, че Костин е убиецът на Анна и Никита
©

Биологичните следи от кърпата, с която е бил увит 5-годишният Никита, могат да заковат с ДНК профил мъжа, умъртвил момченцето от куфара и майка му, съобщи “24 часа”.

Заподозреният Герман Костин е дал преди дни ДНК за сравнение. От резултатите от тези експертизи и от още няколко изследвания и сравнения с други улики ще стане ясно ще бъде ли арестуван и обвинен руснакът.

След разговорите с Костин в полицията и публичните му обяснения по случая с убийството на Анна и 5-годишния ѝ син обаче криминалните психолози, запознати с разследването, са категорични, че психологическите маркери сочат, че Герман е умъртвил Никита и майка му, престъплението е било планирано сериозно, а след това следите заличени.

Поне 7 от т.нар. непроизволни грешки на убийците е направил Герман Костин при разпитите в полицията и при изявленията си пред медиите. Този вид грешки всъщност са подробности около жертвите и престъпленията, които извършителят сам споделя в защитната си теза, защото мисли, че са известни на всички, но всъщност тези детайли ги знае само убиецът, пише още изданието.

Измислянето на заподозрян, дистанцирането от жертвите и коментарите, че не е бил в страната, когато са умъртвени, след като само убиецът може да знае точно кога е станало това, са част от основните психологически показатели, с които Герман се уличава сам.

Провалът на изследването с полиграф също категорично показвало, че чужденецът лъже и че е замесен в двойното убийство. Разследващи смятат, че дори идването му в България е предварително планирано и добре подготвено, като Костин използвал подхода на Николай Русинов-Чеци, осъден на първа инстанция за убийството на Яна в Борисовата градина.

За насилствената смърт на 35-годишната Анна Леонтиева и 5-годишния ѝ син Никита Плотников се разбра през март, когато бяха открити труповете им. Части от разчлененото тяло на рускинята бяха намерени край Приморско, а трупът на детето бе открит увит в синьо-бяла кърпа в луксозен куфар, захвърлен край софийското с. Пасарел.

В първите дни полицията не успяваше да установи самоличността на двете жертви, а едва седмици по-късно стана ясно, че майката и детето са обитавали жилището на руснака Герман Костин.

Последвайте канала на

11290 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини