Марковски: Законът за банките трябва да се промени

  • 09 септември 2014 09:29

  • 1313
  • 0
Марковски: Законът за банките трябва да се промени
©

„Когато адвокатът казва, че е в Сърбия, въпросът е къде се намира Василев. Отговорът е: „Навсякъде другаде, но не в Сърбия. Това е закачката. Фактологията обаче, която се изписа във вестниците е, че е там. Това е само едно предположение”, заяви пред НТВ адвокат Марин Марковски по повод издирването от страна на Интерпол на банкера Цветан Василев.

Припомняме ви, че адвокатът на Цветан Василев заявява публично, че той е в Белград, но в същото време казва, че той не може да дойде от Сърбия.

„Има два закона – Закон за екстрадицията, европейската заповед за арест и други международни договори, че ние сме членки на Интерпол. Прокуратурата вече е започнала процедура – има вече европейска заповед за арест, когато се знаеше, че той е бил във Виена. Когато не го намират там, вече има започната процедура по екстрадация”, обяснява адвокат Марковски.

Според него, ако адвокатът казва истината, тогава „процедурата е Интерпол, който ще го доведе. Ако адвокатът казва истината, това е съгласието на Цветан Василев. Следва екстрадация с писмено искане от прокуратурата”.

„Няма нужда от отмъщения и зверства, дори и психологически. Има нужда от практически добри резултати”, категоричен е адвокат Марин Марковски.

„Хората, които чакат достъп до влоговете си трябва, съгласно Закона за банките, до определения в закона размер да бъдат обезщетени. Смятам, че Законът за банките трябва да бъде променен. Да се каже срокът, след който банката може да плаща. И понеже в закона няма срок, хората стоят и чакат. Не етолкова тъжно, рано или късно те ще си получат парите, но все пак има хора, но които им трябват парите за лечение..”, добави още адвокат Марковски.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини