Маратонки за корейския премиер, за да не си счупи краката в Пловдив

  • 28 септември 2011 18:33

  • 973
  • 0
Маратонки за корейския премиер, за да не си счупи краката в Пловдив
©

Корейският премиер Ким Хуанг- Шик съчета строг костюм с бели маратонки в Стария град днес. Изненадващият ход на висшия корейски държавник не бе някаква странна негова модна приумица, а бе по повеля на охраната му, пише Под Тепето.

Гардовете на министър-председателя му забраниха да ходи из архитектурния резерват с официални обувки от съображения за сигурност заради лошото състояние на калдъръма и улиците там. На секундата, по спешност, зам.-областният управител Георги Игнатов излетя за един от пловдивските хипермаркети с мисия- да купи маратонки за високопоставения гост, за даможе разходката му в Стария Пловдив да бъде безопасна. След 20-минутно чакане бяха доставени чифт бели кецове, които премиерът Ким Хуанг-Шик обу, извини се за непротоколния вид на домакина си Иван Тотев и започна обход из резервата.

“Почувствах се изключително конфузно в тази ситуация. Вместо да се гордеем, да се срамуваме”, обясни кандидатът за кмет от ГЕРБ Иван Тотев. “Пловдив има уникално културно-историческо наследство, но трябва да се научите да го опазвате. Приветствам усилията ви за вписване в списъка на ЮНЕСКО за културен ландшафт, но трябва още много да поработите”, коментира министър-председателят Ким Хуанг-Шик. Той е в България по покана на премиера Бойко Борисов, а в Пловдив се запозна с паметниците на културно-историческото наследство в Стария град, които видя и неговият сънародник - генералният секретар на ООН Бан Ки Мун, при визитата си през месец май тази година

Последвайте канала на

Novini.bg
973 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини