Две жертви след поройния дъжд в Бургаско (обновена)

  • 06 септември 2014 10:11

  • 9425
  • 13
Две жертви след поройния дъжд в Бургаско (обновена)
©

Над 320 спасителни операции извършиха пожарникарите и спасителите за последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Малко преди 3 часа тази сутрин е получена информация за усложняване на обстановката на територията на област Бургас. Според полученото съобщение има бедстващи хора в кварталите Победа, Акациите, Крайморие и рибарско селище Отманли между областния град и Созопол.

Спасителни екипи веднага са били изпратени на посочените адреси и са евакуирали над 20 човека. Към момента се извеждат хора от село Ново Паничарево, като няма данни да прелива местния язовир. Пожарникари са открили тялото на удавена жена в автомобил в местността Ченгене.

Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров съобщи пред бТВ, че загиналата жена е на 63 години от Бургас. Смъртта й идва вследствие на водна стихия, която отнася няколко коли. Дълго време бе издирвано и друго лице - 21-годишно момиче от Бургас.  То обаче също е открито мъртво.

В момента в щаба в областната администрация работят всички структури, увери Лазаров.

На въпрос дали държавата реагира адекватно, той посочи: "Трудно ми е да давам оценки какво прави държавата. Правим каквото можем като ресурс, но има моменти, когато пред водната стихия човешката сила не е достатъчна".

В Община Царево с хеликоптери са спасени бедстващи хора.

Водната стихия е затворила пътя Веселие - Росен, общини Приморско/Созопол. Повредена е пътната инфраструктурата в района на произшествията. Към град Бургас пътуват министърът на вътрешните работи Йордан БакаловЙордан Бакалов Йордан Бакалов е роден на 1 септември 1960 г. в град Асеновград. Завършил е ТИХ „Асен и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Над 80 сигнала за наводнения са получени на територията на област Хасково. Пострадали са къщи в Димитровград, Маричлери и село Лешниково. Главен път Е80 в близост до „Лидл” – Харманли е затворен поради преливане на реката. Към 6.50 часа в село Бисер е извършена евакуация на населението, което е било оповестено с камбанен звън и сирени.

На територията на Стара Загора са наводнени селата Еленино, Арнаутито, Богомилово, Ловец, Ракитница, Кирилово, Петрово, Михайлово, Християново и Опан.

В община Опан е обявено бедствено положение, съобщи за БТА дежурният от Областния съвет по сигурността. Пътищата в общината са непроходими, има много наводнени къщи. Няма обаче информация за жертви.

Заради наводняване на пътното платно временно е затворен пътят "I-5" при км "239" в района на с. Маджарито, съобщи пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура". Затворен е и пътят "I-5" между селата Ястребово и Средец

Със заповед на директора на РДПБЗН – Стара Загора е въведен в действие плана на службата при извънредни ситуации и защита при бедствия.

Към момента спасителни екипи участват в локализирането и ликвидирането на 123 произшествия на територията на цялата страна.

Последвайте канала на

9425 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2014.09.07 | 11:57

13
tikvata boiko e 3a ra3strel-toi samiq e vinoven za vsizko,negovi kmetove-negovo slujebno pravitelstvo-no nali smqtat ze balgarina e mn.tarpeliv---3atova bratq balgari da izmetem vinovnicite,v sluzaq gerb i tikvata

2014.09.07 | 03:31

12
Алооооуууу, заблудени тикви , вие , че сте политически мъртавци е сигурно , но докато не сме ви заровили , проумейте ! В България НЯМА по - голям изрод , урод и ПРЕСТЪПНИК от ТИКВАТА !Комунист ,бандит , наркотрафикант , възпитаник на ДС - българското ГЕСТАПО в Симеоново ! Само тоя крадец и лъжец е виновен за всички бедствия ! ГОСПОД ни предупреждава ! В затвора , а не във властта !!!САМО ВОЛЕН и АТАКА
Истината

2014.09.07 | 03:29

11
Винаги след управление на БСп,ДПС и курви като аТака в държавата става потоп от бедствия!!!

2014.09.07 | 03:28

10
ТИКВАТА е ВИНОВНА ! И ПРИРОДАТА е срещу него ! ОТКРАДНАЛ ПАРИТЕ ЗА ПОДДРЪЖКА НА ЯЗОВИРИТЕ ! НЕ МОЖЕ БАНДИТ КОМУНИСТ ДА Е ПРЕМИЕР ! ГОСПОД НИ ПРЕДУПРЕЖДАВА ! ПРИ БИРАТА , ИНАЧЕ ЩЕ ИМА ГОЛЕМИ НАКАЗАНИЯ !

2014.09.07 | 03:28

9
ББ ли е виновен ,че майка ти те ИЗСРАЛА а не родила тъп и прост?
глупак.....

2014.09.06 | 19:54

6
Той за това сам като управлява направи нещо за държавата! А ВИЕ ,три партий-БСП,ДПС и атака , за 1г. откраднахте 8 милиарда заеми и не направихте и една козя пътека поне! Боклук

2014.09.07 | 03:27

8
ТИКВАТА има болен мозък ! Не може да е премиер !Архинарцис , архикрадец , архилъжец ! Тъп бандит , бивш комунист и агент на ДС ,избран от враговете на българите САЩ и ЕС да изпълнява плана по унищожението на БЪЛГАРИЯ ! За награда има чадър срещу затвора и разрешение да краде на воля ! НИКОЙ друг , освен ВОЛЕН за ПРЕМИЕР !

2014.09.07 | 03:27

7
Сидеров ще ми намали тока и всичко свързано с него ! Ще ми увеличи и доходите ! Мутрата Борисов ми обещава обратното и ще ми влоши живота ! Той това го правеше 4 г . ! ЛУД ли съм да избера мутромилиционера , който иска Турция в ЕС ??? ХАХАХА !!!

2014.09.06 | 19:53

5
Тиквочът Борисов е вреден и опасен за българите ! Токът ще увеличава , а трябва да се намалява !СИДЕРОВ ПРЕМИЕР ! ВЪН ЕРП - тата ! РЕВИЗИЯ на ДОГОВОРИТЕ ПРОДАЖНИ ! ПУСК на АЕЦ Козлодуй ! ТОКЪТ ПАДА ! ОРБАААААН ! СЛЕПИ ЛИ СМЕ ?!

2014.09.06 | 19:53

4
Искам да ги видя НЕНОРМАЛНИЦИТЕ ! Кой е луд да гласува за палача си ??? Където е ГЕРБ , там е смъртта и мизерията ! Борисов я гарантира ! Увеличението на тока е САМО НАЧАЛОТО !ИДИОТИ ли сте да гласувате за ГЕРБ ?! Само АТАКА е спасението !
филип

2014.09.06 | 19:09

3
Трябва да си бавноразвиващ за да се удавиш в колата -_-
софиянец

2014.09.06 | 17:14

2
разбира се на гербавите все някой друг им е виновен, никакъв шанс да е гербавият бургаски кмет, малоумници...

2014.09.06 | 16:33

1
Добре че не сме като Англия ,че хора няма да останат

Добави коментар

Водещи новини