Ген. Васил Василев: Компромисите с босовете доведоха до случая в Катуница

  • 27 септември 2011 07:53

  • 2296
  • 2
Ген. Васил Василев: Компромисите с босовете доведоха до случая в Катуница
© Булфото

Не членувам в нито една партия и съм тук в качеството си на експерт и бивш служител на МВР.

Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия бившият директор на Национална служба "Полиция" ген. Васил Василев.

Конфликтът в Катуница все още не е избистрен - едни го наричат криминален, други етнически. Действията на полицията на полицията обаче не бяха на ниво, за да се допусне палежа на къщите. Трябваше да се вземат мерки да се блокира имотът предварително и вътре да се извършват оперативно-следствени действия. Районът трябваше да бъде отцепен още в петък, допълни той.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията каза, че е изненадан от действията на хората в такова малко населено място.

Крайните форми на поведение показаха, че очевидно на това място е натрупвано огромно напрежение с години. Вината за проблема с ромските лидери е у полицейските началници, защото те се договарят с босовете, допълни той.

Ген. Василев заяви, че  в своята практика никога не е имал договрки с подобни хора и допълни, че правените компромиси от страна на полицията и правосъдието към босовете са довели до ситуацията в Катуница.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2296 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
kinesiotapebg.eu

2011.09.27 | 10:29

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu
Az

2011.09.27 | 10:29

2
Абе земи си заври скапаната лента и скапания спам знаеш къде !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини