Вложители в КТБ: БНБ изприказва куп лъжи

  • 12 август 2014 08:37

  • 2134
  • 6
Вложители в КТБ: БНБ изприказва куп лъжи
© Булфото

„Първо ни казаха, че Корпоративна търговска банка (КТБ) ще бъде отворена на 21 юли. След това казаха, че това ще стане на 21 септември, а сега ни дават да разберем, че банката няма да отвори. Никоя нормална банка не може да устои да бъде затворена толкова време и след това да започне да функционира нормално”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия Миглена Камполо, която има сметка от над 100 хиляди евро в трезора.

Тя, както и десетки други вложители вчера протестираха пред Българската народна банка с искане за незабавно отваряне на банката, така че да бъде могат да си вземат спестяванията и животът им да бъде разблокиран.

Тя заяви, че се надява да получи всичките си пари, а не само гарантираните 100 000 евро. „Никога не съм се съмнявала в коректността на банката, тъй като тя беше обявена за банка на годината”, каза още Камполо.

Миглена Камполо и съпругът й споделиха, че това са били пари, които са искали да инвестират в разсадник в Малинова градина, но всичко е блокирано след затварянето на банката.

„Не само бизнесът, но и личните ми сметки са блокирани”, каза от своя страна бизнесменът Николай Митов. По думите му в момента страдат 15 човека, на които дава работа. Бизнесменът сподели, че в момента не може да изплаща заплати и ако изплащането на гарантираните депозити бъде отложено за края на октомври фирмата му ще фалира.


„Най-лошото е, че не можем да направим планове, не знаем какво следва”, заяви той и добави, че от БНБ са изприказвали куп лъжи, че банката ще бъде отворена. „Едва ли някой вече има доверие в тази система”, допълни бизнесменът.

Той беше категоричен, че всички вложители искат банката да бъде оздравена и да заработи отново. „Но по всичко личи, че банката отива към фалит”, каза още Митов.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2134 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2014.08.20 | 09:47

6
Защо ли няма интервюта с дребосъците,с 5-6 хиляди,отгладувани за черни дни,а все такива с милиончета? Защо не си ги внесла в други банки,бе трътло гръцка? Ама тук некой ти е подшушнал: Ела,там дават як %,ако имаш милиони,а и 2/3 от държ.фирми са там.Няма страшно! ЛАКОМ ГЪЗ,ГЛАВА ЗАТРИВА!Лошото е,че разтакават,да дойде ББ на власт и да вдигне с 2 млрд фиска,за да си ги вземете вие-с милиончетата,а Ганъо да ви ги изплаща
AJ4A

2014.08.20 | 09:46

5
Няма бедни и богати!!! Има честно забогатели и забогатели покрай държавната пита или извършени престъпления!!!! Недей да се злобиш на хора, които не познаваш и които може да са загубили честно спечелените си пари!!! Злоби се на ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВЪВ ВЛАСТ, които никога нищо не дават, никога нищо не губят, а и да загубят, утре пак ще си го набавят покрай властта и благодарение на около 1 милион ОЛИГОФРЕНИ, ГЛАСУВАЩИ НА ВСЯКАКВИ ИЗБОРИ!!!
Асан

2014.08.20 | 09:45

4
Виновният го знаем всички- този който каза "Държавата е във фалит" и хората се юрнаха да опразват сметките си...... Просто хитрият банкянски селянин се уплаши от ББЦ и така спря финансирането и.

2014.08.20 | 09:45

1
КАК ТЕЗИ ПРОТЕСТИРАЩИ ЩЕ ДОКАЖАТ ЧЕ СА ВЛОЖИТЕЛИ НА КТБ?

2014.08.20 | 09:45

3
А ти как ще докажеш,че не си камила?
717

2014.08.20 | 09:45

2
Арест и бой с камъни на центъра и жигосване - крадец на челата на всеки виновен.

Добави коментар

Водещи новини