Улесняват регистрацията на частни зоопаркове

  • 10 август 2014 20:12

  • 3084
  • 2
Улесняват регистрацията на частни зоопаркове
© Булфото

Агенцията по храните въвежда електронна регистрация за повече от 200 000 търговци и производители на хранителни продукти, на фуражи и фермери.

Сред представителите на бизнеса, които автоматично по електронен път ще се регистрират попадат и желаещите да си направят частен зоопарк, съобщава бТВ.

Агенцията по храните обяви че ще ги улесни, като подават по електронен път документите за регистрация или за актуализиране на състояние. Оказа се обаче, че у нас няма нито един частен зоопарк, а само животински обекти и че няма как тигър да ви бъде домашен любимец, защото е екзотичен и застрашен вид.

Частни зоопаркове може да няма, но желаещите да регистрират такива има. До момента у нас с домашни зоологически градини досега са се прочули единствено имена като Йоско от Сливен, Цар Киро, семейство Паришеви от Свиленград и Дамбовците от Кремиковци.

Преди четири години, например, тигрите и ягуара на последните бяха иззети с полиция от частните им клетки. Сега от зоологическата градина в Кремиковци не е останало нищо, а единият от тигрите живее в спасителния център в Стара Загора.

Тигрицата Елза пък е настанена в софийския зоопарк. Ягуарът, отглеждан от Дамбовците също е в софийската зоологическа градина. Най-често у нас собственици на хотели отглеждат сърни или елени като атракция за гостите си.

Възможността по електронен път да се изпращат документи за откриване на обекти за търговия ще улесни желаещите да си открият магазини за хранителни продукти, както и цехове за производство на хранителни продукти.

Пилотната програма ще бъде приложена в София.

Последвайте канала на

3084 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.08.12 | 04:20

2
И в къщи е като зоопарк, докато жена ми готви, всеки прави нещо в очакване да се наплюскаме.
иван атанасов

2014.08.11 | 13:21

1
ИМА МАЛЪК ШАНС ДА СЪММНЕ.....

Добави коментар

Водещи новини