Откриха семинар за обогатяване на средата в зоопарковете

  • 12 ноември 2012 16:52

  • 627
  • 2
Откриха семинар за обогатяване на средата в зоопарковете
©

Заместник-министърът на околната среда и водите Евдокия Манева откри първия в България семинар по обогатяване на средата в зоопарковете, съобщи пресцентърът на МОСВ.

Форумът ще продължи до 15 ноември. Сред целите му е повишаване на квалификацията на служителите в зоопарковете и в регионалните инспекции по околна среда и води. Така ще се подобрят условията за отглеждане на животни в зоологическите градини, за да може страната ни да покрие европейските изисквания, свързани с отглеждането на животни в плен, посочват от ведомството.

С обучението МОСВ подпомага и усилията на местните власти за стопанисване на зоопарковете, тъй като съгласно законодателството зоологическите градини са общински, но контролът по дейностите им се осъществява от МОСВ.

От ведомството предвиждат и изготвяне на независима оценка за състоянието на зоопарковете, изработване на индивидуални планове за развитие на всяка зоологическа градина за срок от две години и на годишни планове за размножителните дейности на всяка зоологическа градина. Ще се търсят и допълнителни финансови източници за подобряване на условията в зоопарковете, посочват от МОСВ.

Последвайте канала на

БТА
627 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.08.12 | 04:21

2
Този на снимката ще води СЕМИНАРА.
BRAVO!!!

2012.11.12 | 20:58

1
Така и ако можем да ги напълниме с 240 те капута от Н.Събрание равни няма да имаме....:)

Добави коментар

Водещи новини