Не е изключено и да няма министър по изборите, обяви Близнашки

  • 10 август 2014 16:15

  • 2511
  • 15
Не е изключено и да няма министър по изборите, обяви Близнашки
©

Не е изключено и да няма министър за организацията на изборния процес, след като така остро се реагира на кандидатурата на Красимира Медарова, заяви пред журналисти служебният премиер проф. Георги БлизнашкиГеорги Близнашки Проф. Георги Петков Близнашки е роден на 4 октомври 1956 г. в с. Скравена, Софийска преди началото на 43-ия конгрес на Международната транспортна федерация.

По-рано днес Красимира Медарова, предложена на 8 август от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за служебен министър за организация на изборния процес, информира в отворено писмо, че е помолила държавния глава да бъде спряна процедурата по назначаването й в служебното правителство.

Чувствителни сме към тежненията на гражданското общество, така че ще се съобразим с критиките, които се отправят към Медарова, посочи Близнашки. Той каза, че всички опитни хора, които разбират от избори, вече са били в ЦИК или по друг начин са били ангажирани с изборите.

По повод на кандидатурата на Медарова премиерът Близнашки коментира, че тя сама по себе си не е лоша. "Г-жа Медарова е един утвърден професионалист, тя не се справи зле с изборите", каза премиерът. По думите му обаче, когато задкулисието реши да ти скрои номер, трудно се овладява положението. "Голямата сянка" дойде от костинбродската афера, посочи Близнашки, цитиран от БТА.

По повод на конституционния съдия Емилия Друмева, служебният премиер посочи, че тя не е предлагана за министър за организация на изборите. Тя ще бъде при мен в политическия кабинет, но няма да играе официална роля в изборния процес, каза Близнашки.

По неговите думи Друмева ще има отговорности, свързани с евентуални промени в законодателството, защото трябва да се промени законът за прякото участие на гражданите в управлението, Изборният кодекс и редица други неща.

Според него който и да бъде предложен за министър за изборите, реакцията ще бъде еднотипна.

Последвайте канала на

2511 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар

2014.08.11 | 09:12

15
Първо щяло да има, после не, Бе я я закривайте тая държава!
джиджи биджи

2014.08.11 | 08:51

14
Интересно как човек, който с каменно лице изслуша подменената си биограография може да твърди, че ще „върне нещата по местата им. ” Изгледайте представянето на кабинета отново. Нито един път Плевнелиев не спомена, че Близнашки е бил член на БСП, депутат от тази партия, нейно основно лице. Тази част от биографията на новото премиерче е заличена, все едно никога не я имало.
Прост Гербер

2014.08.11 | 08:51

13
От предния конструкт на Плевнелиев се запомни единствено това, че Марин Райков като премиер се самоназначи като посланик в Рим. Ама сигурно и това минава като власт на суверена, а не някакво президентско задкулисие, което отчаяно се опитва да вкара Плевнелиев в ролята на смислен държавник.
хадес

2014.08.11 | 08:50

12
Близнашки да обясни защо прие сделката за душата си срещу няколко хиляди подписа в своята подписка за референдум?
пълна лудница

2014.08.11 | 08:50

11
Точно толкова некъдърно служебно правителство като предишното. Плевнелиев си няма ни най-малък хабер за експертност в различните области, а още по-малко за почтени люде. Едни и същи дежурни “служебни” министри от близкото му обкръжение и няколко нови, които са на хранилка при него като това безумно нещо Румяна Коларова (дето тичаше от едно в друго телевизионно студио, та да не би да изпусне някой келепирец). Чудя се само дали няма да уреди чистачките и байчето от президенството за началници на кабинетите на новите гастрольори.
гепи мрака

2014.08.11 | 08:50

10
Това правителство е , , върхът" на всички правителства от освобождението до днес. Хора гласувайте масово на предстоящите избори ПРОТИВ мутрите.

2014.08.11 | 08:50

9
Опа червените кутевски тролове пак се активираха.Нали знаете с какви пари ви плащат?Точно така с крадени народни пари комунистите много обичат да харчат народни пари за собствени нужди.
ППЛ

2014.08.11 | 08:49

8
КОЙ ,КОЙ, КОЙ.......... Я ПРЕДЛОЖИ КУРВАТА НА БЛИЗАЛКАТА ? ОСТАВКА !!!!!
BOIKO MINETA

2014.08.11 | 08:49

6
BOIKO DARTATA KURVETINA DET PRAVI MINETI NA TURCITE I IM GALTA SPERMITE

2014.08.11 | 08:49

7
Изборите се превърнаха в пазар на гласове, а не в реален избор. Печеливши на изборите са тези дето ще купят най-много гласове, следвани от вторите и третите по големина купувачи на гласове. Не знам за какви избори говорим, че камо ли за министър на изборите. Като ще е така да променят конституцията и да станем монархия или друг вид държава с диктатор, където няма да има избори и ще управлява един честен човек, като Тодор Живков например. Не съм за връщане на комунизма, защото в този му вид, в който ни го представят в последните 25 години, звучи повече като псевдо комунизъм отколкото в истински.

2014.08.11 | 08:49

5
Министър по борите.Така е защото икономически отрасъл номер едно в България станаха не друго , а партиите и изборните надпревари.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини