На 20 септември пускат движението по "Цариградско шосе"

  • 10 август 2014 15:25

  • 1234
  • 0
На 20 септември пускат движението по "Цариградско шосе"
©

На 20 септември ще бъде пуснато движението по бул. "Цариградско шосе" между и 4-и км и Окръжна болница, съобщи пред репортери столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БТА.

Тя провери работата на моста при 4-и км и отбеляза, че ремонтът се извършва в срок и е компенсирано забавянето, причинено от проливните дъждове.

Ремонтът ще завърши до 15 септември, после работата ще продължи само в локалните платна, както е било обявено предварително.

Около 0,5 млн. лв. ще бъдат спестени от електроенергия при сегашните цени след завършването на друг проект - за подмяна на уличното осветление, с който се цели и подобряване на осветеността на столицата. Финансиран е на сто процента от фонд "Козлодуй", каза Фандъкова.

Подмяната на осветителните тела е започнала преди седмица на "Цариградско шосе" - на моста при 4-и км, и продължава към "Орлов мост". Проектът на стойност 3,3 млн. евро ще бъде осъществен за една година. Ново осветление ще има още в широкия център на София, ж.к. "Дружба" - 1 и 2, в центъра на Банкя.

Местата са избрани така, че да се види енергоспестяващият ефект в райони с различно строителство, населеност и т.н., обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му ще бъдат сменени около 8000 осветителни тела. Подмяната на осветлението ще става успоредно с ремонта на улиците.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска изрази благодарност на икономическия министър в правителството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г - Делян Добрев, и неговия екип за съдействието при подготовката на проекта, който е бил защитен преди година и половина.

Последвайте канала на

1234 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини