Пловдив иска помощ от военните за моста в Първенец

  • 04 август 2014 14:47

  • 1826
  • 0
Пловдив иска помощ от военните за моста в Първенец
© Булфото

Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов обяви пред  БТА, че е поискал помощ от Военното министерство за моста в с.Първенец, община "Родопи".

По думите му това е станало с писмо до министъра на отбраната в оставка Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен още в петък, при констатиране на проблема - пропадане на носещата колона, следствие на поройния дъжд.

Идеята ми беше инженерният батальон в Пловдив да помогне с временно съоръжение, докато мине процедурата за ремонта на съществуващия, подчерта Каймаканов.

Той добави, че пловдивските военнослужещи са ангажирани на границата, но по думите му това може да се изпълни и от поделението в Стара Загора. Каймаканов съобщи, че още днес процедурата е задействана и с разпореждане на МО са изпратени екипи за оценка на обстановката в Първенец.

За възстановяване на моста община "Родопи" ще иска средства от държавата чрез областния управител, каза кметът на общината Пламен Спасов. По първоначални данни възстановяването на съоръжението и подпорната стена в Храбрино ще струват по 600 000 лева.

Последвайте канала на

1826 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини