Машинистът на дерайлиралия влак починал преди инцидента?

  • 12 юли 2014 19:27

  • 7750
  • 4
Машинистът на дерайлиралия влак починал преди инцидента?
©

Има версия, че мишинистът на дерайлиралия край жп гара Калояновец влак е починал преди инцидента.

Припомняме, влакът по направление София – Карнобат – Варна излезе от релсите малко след 15:00 часа днес. Имаше 1 загинал и 15 ранени.

Хора, станали неволни свидетели на катастрофата, твърдят, че след нея машинистът още е мърдал, макар че по-рано бе съобщено, че е загинал на място. Те са помогнали на много хора да излязат от купетата. Имало затиснати, ударени, не можели да се движат, разказват очевидците.

Изп. директор на Холдинг БДЖ Християн Кръстев съобщи пред бТВ, че са се обърнали 4 пътнически вагона, причините за това обаче все още са неясни. По-късно от БДЖ разпространиха официална информация, според която са дерайлирали локомотив и 4 вагона. Във влака са пътували около 160 пътника.

Към мястото на инцидента бяха изпратени екипи на Спешна помощ, полиция, 8 екипа на пожарна безопасност и защита на населението от Стара Загора, Сливен, Пловдив и Ямбол. Свикан бе централният оперативен щаб за управление на силите и средствата при извънредни ситуации към ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Екипи на Българския червен кръст от Стара Загора са пристигнали на мястото на инцидента. Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров обяви пред "Фокус", че БЧК са изпратили и хеликоптер с лекарски екипи за оказване на психологическа помощ за пострадалите при ж.п. катастрофата.

Причините за инцидента все още са в процес на изясняване. На място се извършват огледи.

Последвайте канала на

7750 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2014.08.10 | 01:20

4
Ама наистина участъка е нов и няма причина за катастрофа освен висока скорост.Да не е бил в отпуска и да си е свикнал там да си кара с превишена?
Всяко нещо дава дефекти

2014.07.18 | 20:56

3
Ти като си купиш нещо ново не се ли разваля? Нали за това ти дават гаранцията ,всяко ново нещо има скрити дефекти.
FM

2014.07.18 | 20:53

2
Само мъртвите са виновни. Така е удобно.
Държава НЯМА!

2014.07.18 | 20:53

1
Да са машиниста ше излезе виновен понеже не може да се защити! Истината е че всичко в тая държава е на прага на пълния разпад и скоро тези и подобни инциденти ще са ежедневие! Само експлоатиране не става!

Добави коментар

Водещи новини