Вежди Рашидов: Правим музеи, защото няма

  • 19 септември 2011 08:43

  • 899
  • 0
Вежди Рашидов: Правим музеи, защото няма
© Интернет

Ще открием заедно със Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи новият Музей на социалистическото изкуство днес, тъй като заедно с него го изстрадахме, каза министърът на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко в БНТ.

„Слава Богу, че министър Дянков има прекрасно отношение към културата“.

Засега в музеят има 77 скулптури, но се издирват още каза културният министър.

Ако ние всички не започнем да си популяризираме културата, не трябва да се надяваме на успехи, убеден е Рашидов.

Музеят на социалистическото изкуство струва малко над 3 млн. лв., но е убеден, че в рамките на две години той ще се изплати.

Дълги години социализмът беше един бонбон, който търкаляме между двете бузи и сега децата ни започват да не ни разбират за какво говорим.

Понятието „тоталитарно“ не покрива само времето на социализма и затова се отказахме от първоначалната идея да кръстим Музея на социалистическото изкуство „Музей на тоталитарното изкуство“, разказа културният министър.

„Не искам хората да остават с впечатление, че правя само музеи, защото съм художник, правя музеи, защото в България такива няма“.

Музейното дело за Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко е едно сериозно дело, защото то е важно за туризма на дадена страна и оттам се пълнят бюджетите.

Последвайте канала на

899 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини