Сменят локомотив и вагони на влака София - Бургас

  • 17 септември 2011 20:52

  • 2198
  • 0
Сменят локомотив и вагони на влака София - Бургас
©

До петчасовото закъснение се стигнало, след като композицията няколко пъти спирала за ремонт. Според информацията на БТВ проблемите започнали минути, след като влакът тръгнал от Централна гара в София.

Пътниците разказват, че на гара Подуяне се повредили спирачки на вагон, в Пловдив спрели, за да сменят локомотив, но това не станало. В Стара Загора влакът пак спрял за смяна на локомотив, но по думите на пътниците това отново не се случило. "Сменят пак локомотив, на една селска гара пак ни спряха, там друг локомотив, после и той се повреди", разказват пътниците.

Някои от пътниците са се притеснили, че във влака има пожар. От пътнически превози са обяснили, че влакът е спирал три пъти за отстраняване на повреди. Първо се развалила спирачната система на вагон, след това локомотива, който се наложило да бъде сменен.

Междувременно синдикатите в БДЖ се готвят за ефективни стачни действия. В обръщението към работниците и служителите в БДЖ се казва, че въпреки сключеното стачно споразумение след провеждането на едночасовата стачка, работодателят в БДЖ за пореден път се готви да извършва масови съкращения, изваждане на дейности (охрана, почистване, ремонт, билетоиздаване и кондуктори), приватизация на товарни превози, продажба на почивни станции.

Последвайте канала на

Novini.bg
2198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини