13 опасни микроязовира в Пазарджишко

  • 30 юни 2014 06:25

  • 1008
  • 1
13 опасни микроязовира в Пазарджишко
© Булфото

Всичките 13 микроязовира на територията на община Пазарджик са обрасли с храсти и ниска растителност и спешно се нуждаят от почистване, за да не прелеят при евентуални поройни дъждове, пише в. "Монитор".

Коритата на реките Марица, Тополница и Елшишка, които са извън територията на населените места и в тях има блатна растителност и дори пораснали дървета. Това е констатирала комисия от местната администрация, която обходи водоизточниците и извърши проверка.

Проверяващите успокоиха, че са взети всички превантивни мерки, за да не се допуснат преливания на водни съоръжения. В съседната община Лесичово е създадена работна група, която непрекъснато следи нивото на река Тополница, минаваща през голяма част от населените места.

Въпреки обилните валежи от последния месец обстановката в района е спокойна и няма драстично увеличение на нивото на реката. Тополница е пълна, но няма опасност от преливане. Увеличение може да има само при изпускане на повече вода от язовир „Тополница”.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1008 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.30 | 17:59

1
През 1985-1990 год. комунистите откраднаха 10 милиарда лева т. e. целия паричен резерв на България. Те изнесоха тези пари чрез задграничните търговски дружества, по същество - фирми на Държавна Сигурност, КГБ и БКП за търговия с валута, оръжия, наркотици. Тези фирми съществуват и сега под други имена; каналите са същите. През 1990-1992 год. 10-те милиарда бяха разпределени от Луканов между верни комунисти и агенти на ДС, които след това ги ре-инвестираха в България. Така се образува днешната олигархия, която държи лостовете на властта в България. След това Луканов беше убит от своите господари от КГБ, за да се прикрият следите на чудовищната манипулация с парите на българския народ. БСП, ДПС, Атака, България без цензура са политически следствия на комунистическо-агентурната приватизация в България. Народът трябва да знае за тези престъпления. Долу червените предатели! Да живее Майка-България!!!

Добави коментар

Водещи новини