Последователи на Петър Дънов се събират в Априлци за празника на паневритмията

  • 22 юни 2024 11:07

  • 905
  • 1
Последователи на Петър Дънов се събират в Априлци за празника на паневритмията
© Bulphoto

Навръх Петдесетница - 22 и 23 юни Марин Неделчев отново събира съмишленици, за да играят паневритмия, да слушат беседи, лекции и концерти с неземна музика.

За трета поредна година поляните на кв. "Острец" гр. Априлци ще се оживят от Слънчевия танц – Паневритмия. 

Луната днес дава тласък за изпълнението на плановете

Поканени са всички нови и стари съмишленици да станат част от Празника на Безусловната Любов. 

Галина Ангелова, която е част от организаторите разказва, че всички носим в сърцата си безусловната любов и в различен етап от живота си решаваме да я проявим, да я оживим и да я реализираме.

"Първото нещо е да се събуди доброто в себе си, мира и хармонията със себе си, природата, с всички, които ни заобикалят.  

Стремежът е всеки друг на оживи тази доброто е част от промяната отвътре - навън.

Град Априлци е свещеното сърце на България. 

В квартал "Острец" има десет поляни, които са проекции на планетите от Слънчевата система. Ние се събираме на тях, обикаляме поляните, оживяваме ги, а усещането е невероятно - това е пречистване, каза за БНР Галина Ангелова.

"Четем от завета на Цветните лъчи на Учителя. Ще отправим молитва, ще се играе паневритмия, а от 16 часа започва празникът в читалището на кв. "Острец" , допълни още Ангелова.

Тя допълни, че се събират хора от цялата страна, както и хора, които са усетили красотата на Априлци. 

"Ще се играят накрая и българските хора и ръченица, която има връзка с танца паневритмия, защото в този танц също съществува ритъмът 7/8, който е в ръченицита - много характерен български танц, който трепти в този ритъм, в този ритъм тупти и нашето сърце, в този ритъм трепти и слънцето, каза още Галина Ангелова

Последвайте канала на

Радина Лазарова
905 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.22 | 14:32

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини