Спасител и спасен от потопа се срещнаха в болницата

  • 24 юни 2014 21:14

  • 1746
  • 1
Спасител и спасен от потопа се срещнаха в болницата
© Булфото

Между калта и руините в "Аспарухово" изплуват и много човешки истории. Такава е историята на Марин, който живее втори живот, и неговия спасител Кирил, съобщава Нова телевизия.

"Стоях там на дървото, молех се на Бога. Бях мокър до кости, студено, градушка, а водата се протегли и някой викаше от блока – има човек! Просто се борехме да го спасим. Дрехите ми се свлякоха и беше голям късмет, иначе и аз щях да загина – все едно някой те дърпа”, спомня си Кирил.

В нощта на четвъртък Кирил и негов приятел вадят с голи ръце мъж, давещ се в тинята. Не знаят кой е, не знаят от коя къща го е завлякла вълната.

Минути, след като го вадят от калта, Марин е откаран някъде. Дни наред не знаят дали е жив.

Научавайки, че Марин е в реанимацията на една от варненските болници, Кирил тръгва да го търси. Намира го, а емоциите от първата им среща ги връщат в общите им спомени.

Срещата им е кратка. Марин има нужда от почивка. Но мъжките сълзи в тази история не спират. Обещават си да бъдат по-добри съседи и веднага, след като Марин се прибере у дома – да направят курбан. На същото онова място, на което Кирил го е открил – полужив в тинята.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1746 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.06.25 | 12:59

1
В България има герои,но има и п.тки+ политически курви

Добави коментар

Водещи новини