Парченца пластмаса намери столичанин в хляба си

  • 18 юни 2014 08:55

  • 1024
  • 0
Парченца пластмаса намери столичанин в хляба си
©

Парченца пластмаса намери столичанин в хляба си. Самунът е закупен от известна верига супермаркети и е от разпространена марка, обясни неприятно изненаданият клиент, пише в. "Всеки ден".

Още при първата филия, която извадих, видях, че нещо синее. Издърпах го леко и видях, че е цяла пластмасова нишка", разказа възмутеният потребител. "И друг път съм купувал такъв хляб, но нищо не съм откривал", каза още той.

Откриването на странни предмети в хляба не е прецедент. На какво ли не с се нагледали клиентите в последните години -от парченца насекоми и мишки, до болтове, гайки, че дори и термометри, разказват потърпевши.

Разликата е, че колкото и да е гнусна една хлебарка в хляба, след като насъщният е минал през 220 градуса температура, е безвредна и не крие рискове от заразяване, докато при нагряване на един пластмасов предмет отделя вредни за здравето вещества. При определени обстоятелства пластмасата дори би могла да стане канцерогенна, предупреждават специалистите.

И да е минала през всички тестове и производителите да уверяват, че е напълно безопасна, пак не можем да сме сигурни, че е безвредна, обясняват химиците. Освен това при малко по-голямо парче човек може дори да се задави.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1024 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини