ДНСК още не е премахнал незаконния лифт в Пампорово

  • 11 юни 2014 15:36

  • 2098
  • 2
ДНСК още не е премахнал незаконния лифт в Пампорово
© Булфото

Сдружение „Синята планета“ изпрати писмо до началника на Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) арх. Николай Христов с питане кога ще бъдат предприети действия по премахването на незаконния строеж на лифт от „Пампорово“ АД в едноименния курорт.

При проверка институцията установи незаконен строеж на „Пампорово“ АД на пътническата въжена линия „Двата моста", долна и горна лифтова станция и трасе между тях. В писмото се пита още каква е причината за отлагане на премахването на незаконните обекти. ДНСК разкри, че лифт „Двата моста” в Пампорово е незаконен и трябва да се разруши. Незаконният строеж е извършен от „Пампорово” АД, което е на банкерката Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав (собственик на Българо-американската кредитна банка). В протокола на работната група на ДНСК от 6 ноември 2013 г., която е извършила обследване на място, пише че към момента на проверката не са налице одобрени инвестиционни проекти от главния архитект на община Смолян. Установен е незаконен строеж на лифт „Двата моста“ в Пампорово в землището на село Стойките, без одобрени инвестиционни проекти и без издадено разрешение за строеж.

На „Пампорово“ АД е съставен акт, с който са образувани административни производства за спиране на строителството и за премахване на вече изградените съоръжения и обекти. За проверката и акта са уведомени Главен инспекторат на Министерски съвет, Министерство на инвестиционното проектиране и Министерство на земеделието и храните.

Сдружение „Синята планета“ алармира наскоро за „Пампорово” АД, което признава за незаконно ползване на държавна земя и лифтове. В докладна записка София Цанкова - член на съвета на директорите на „Пампорово” АД, до собственика Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав пише, че трябва да бъдат решени проблемите, свързани с правното основание за ползване на земите от Държавен поземлен фонд, узаконяването на системата за изкуствен сняг, получаването на права за горна станция и 6 стълба на лифта на Стойките, както и приключване на процедурата по продажба на горна станция и трасе на лифта на двата моста.

От бездействието на ДНСК излиза, че банкерката Цветелина БориславоваЦветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. Баща ѝ, Борислав е недосегаема. Тя умее да блокира държавните институции, когато пожелае. Явно е протежирана от всички правителства в последните години. В противен случай нямаше така безцеремонно да погазва законите в страната. На много хора за дреболии, ДНСК се стоварва с цялата си сила, а за нея няма предприети никакви действия.

Последвайте канала на

Novini.bg
2098 2

Коментари 2

Добави коментар
Глава

2018.01.28 | 16:53

2
Ограби държавата, а сега се прави на света вода ненапита. Защо няма закони за такива като нея. Бойко не може вечно да я пази. Един ден ще влезе в затвора, където й е мястото.
гост

2018.01.28 | 16:53

1
Срещу Бориславова не протестират еко фашистите, но за да протестират срещу Банско добре са им платили. Бориславова ще си узакони лифта с някоя малка глоба и ще продължава без проблемно да ограбва каквото е останало за крадене. Никои не е занесъл нищо в гробищата.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини