Молят Светия синод да се погрижи за рушащ се храм

  • 09 юни 2014 17:04

  • 1121
  • 1
Молят Светия синод да се погрижи за рушащ се храм
©

Руши се храмът "Свето Възнесение" в радомирското село Стефаново, алармира кметът на общината Пламен Алексиев, цитиран от БТА.

Светата обител е строена през 1876 г. Основите й обаче са плитки, а стените, които са от варовиков камък, са много тънки и са поддали,обясни Алексиев.

През 40-те години на миналия век са им правени бетонови подпори, но не могли да спрат рушенето. Радомирският кмет настоява за сериозно конструктивно укрепване. Доклад за състоянието на храма е изпратен в Светия Синод.

При земетресението на 22 май 2012 г. по-големи поражения били нанесени на камбанарията, която миналата година е ремонтирана. Отвътре черквата е изографисана и е много красива, увери Алексиев. Всяка година на Спасовден в двора на Светата обител се прави курбан за здраве.

Последвайте канала на

1121 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ицо

2014.06.10 | 16:25

1
Защо не молят истинският бог - Йехова, да дойде царството на Исус на земята, да възкреси мъртвите, да даде вечен живот на заслужилите го? А се молят на самопровъзгласена за "света" организация, която НЕ проповядва, че името на бог е Йехова и оставя хората в заблуда, относно истината. В същото време проповядва идолопоклонство (икони, кръстове), които са с езически произход и са част от фалшива религия! Църквата е блудница от Откровението, един от плодовете на символичният Вавилон - Велики, която заблуждава народите по земята!

Добави коментар

Водещи новини