Майката на Георги Първанов с тежък инсулт

  • 13 септември 2011 21:12

  • 2922
  • 2
Майката на Георги Първанов с тежък инсулт
© Интернет

“Получих тежък инсулт и не се чувствам добре”, разказа майката на президента Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в пред “България днес”.

Мария живее съвсем сама в ромския пернишки квартал “Рудничар”. До старата селска къщичка се стига по тесен, прашен път. Някога там е живял държавният глава Първанов, който завършил в Перник математическата гимназия.

“Георги си идва много често. Почти всеки ден минава с големите коли със сините лампи и отива да обядва при майка си”, разказаха добре осведомените съседи на Мария.

В квартал “Рудничар” няма ром, който да не знае къде е къщата на Първанови. За сметка на това никой извън махалата не се сеща кои са тези хора и къде е къщата им. Мария от известно време не излиза много, защото не се чувства добре. Причината е тежкият инсулт, който прекарала.

Къщата й е ремонтирана, а външната тоалетна е измазана в розово. На прага на дома й има стара дървена масичка и два стола. Хората обаче се чудят защо жената не отиде да живее в София, за да е по-близо до сина си.

Преди да се нанесе в “Рудничар”, Мария живяла със съпруга си Седефчо в махала, скрита в нивите на село Косача. Днес родната къща на Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е почти разрушена. Неин охранител е вторият братовчед на Георги – Цецо.

“Той е най-обикновен човек, добродушен. Израснал е в мизерия и нищета. Досега не сме имали нужда от помощ, но вярвам, че ако отида да го помоля, никога няма д ами откаже”, казва за Първанов братовчедът.

Досега президентът е водил синовете си на гости на село само веднъж. Имал обаче амбиция да стегне къщата на баща си и да им я остави в наследство.

Последвайте канала на

2922 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Седефчо

2011.09.14 | 12:01

2
И после не бил мангал ...
1

2011.09.14 | 11:51

1
ЗАКУПЕТЕ ФУТБОЛНА ФЛАННЕЛКА сезон 11/12г. НА W WW.ORIG INALNI.BE !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини