"България Еър" възстанови полетите към Русия с туристи на "Алма Тур"

  • 11 септември 2011 17:42

  • 1412
  • 1
"България Еър" възстанови полетите към Русия с туристи на "Алма Тур"
© Интернет

"България Еър" възобнови полетите към Русия с туристи на "Алма Тур". Това заяви пред bTV изпълнителният директор на компанията капитан Янко Георгиев.

Извозването ще бъде за сметка на авиокомпанията и подоператори на "Алма Тур" от България и Русия.

Всички блокирани на летищата в Бургас и Варна туристи ще бъдат превозени до родните си места до края на деня, заявиха още от авиопревозвача "България Ер". В неделя предстоят четири полета на "България Ер" и с тях ще бъдат превозени абсолютно всички чакащи туристи, увериха от компанията.

Преговорите между националния превозвач и туроператора ще продължат в понеделник.

За момента не се налага нов полет на правителствения самолет, който да извозва туристи. Това каза за Агенция "Фокус" министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.

Информираха ме, че се извършват редовни полети и ситуацията е нормална, каза министърът и изрази надежда, че кризата между "България еър" и Алма Тур Флай" върви към разрешаване.

На летището в Бургас няма чакащи чужди туристи. Ивайло Московски каза, че в рамките на ден-два за оставащите настанени по хотели също ще се осъществят полети.

На въпрос - кога ще се обсъждат евентуални санкции за вина по случая, министърът отговори: Прокуратурата се е самосезирала, нека да си свърши работата, за да установи.

Последвайте канала на

1412 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
aleksandra313

2011.09.12 | 03:03

1
естесвено развитие на нещата... де има нещо читаво в нашата страна...

Добави коментар

Водещи новини