Отслужиха тържествен водосвет за 24 май пред паметника на светите братя Кирил и Методий (снимки)

  • 24 май 2014 11:53

  • 2570
  • 8
Отслужиха тържествен водосвет за 24 май пред паметника на светите братя Кирил и Методий (снимки)
© Булфото

Свещеници от Българската православна църква отслужиха тържествен водосвет за 24 май пред паметника на Светите братя Кирил и Методий, предаде  “Фокус”. Негово Преосвещенство Тивериополски епископ Тихон, председател на църковното настоятелство на храма "Св. Александър Невски", поздрави присъстващите с празника 24 май и предаде благопожеланията на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит.

Столичният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заяви в словото си: Както казва Илия Бешков, при всички колебания и изкушения, българският народ е останал единен в своя език и в своята писменост. Образованието е най-големият ни капитал. Славянската писменост носи първото европейско признание за приобщаване на България. 12 века духовността и културата и техните пазители и носители са голямото ни богатство.

Най-голямата сила е знанието, каза Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска и поздрави учители, преподаватели, писатели, творци, композитори, представители на академичната общност, журналисти, студенти, ученици.

Тази година предвиждаме да започне специална програма за среща на учители-ученици-писатели. Първата такава среща ще бъде през юни и е посветена на детската литература, уточни Фандъкова.

„Поставихме началото с издателство „Захари Стоянов”. Организирахме срещи с писатели и творци, при което над 1600 книги достигнаха до близо 150 училища и около 60 детски градини. Тези пилотни срещи събудиха интереса не само на учениците, но и на колегите учители. На тези срещи винаги присъстват наши бележити писатели. Обърнахме се и към по-младите писатели, за да може да събудят интереса на децата. За мен лично чисто професионално това е начинът да се пробуди интересът дори там, където по една или друга причина той отсъства”, добави Фандъкова.

„Когато се докоснеш до твореца, когато проведеш разговор с него, имаш възможност да получиш автограф, няма как след това да не отвориш книгата и да не я прочетеш. Тази програма се финансира от бюджета на Столична община. Надявам се да се развие и в следващите години да бъде един от важните проекти за кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата”, посочи кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Тя допълни още, че през последните години Столична община има програми, по които подарява и представя книги в българските училища и детски градини, като в последните години общината е подарила на училищни библиотеки и читалища над 2700 книги по повод 24 май.

На тържествата присъства президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Слово произнесе писателят Теодора Димова.


 

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2570 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2014.05.24 | 15:15

8
А гейберските мaнгaли днес не са написали едно изречение правилно.

2014.05.24 | 15:15

7
Някакво гейберско циганче цял ден прави опити на цигански.

2014.05.24 | 15:15

6
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БРАТЯ СЛАВЯНИ И ХРИСТИЯНИ! С НАМИ БОГ! БОГ НИ ПОМОГНА ДА НАДВИЕМ ЧЕРВЕНОТО ЗЛО И ДА СЕ ОСВОБОДИМ ОТ ЧЕРВЕНО РОБСТВО!

2014.05.24 | 15:15

5
Вчера пикахме върху един гейберски плакат.

2014.05.24 | 15:15

4
НИЕ НОРМАЛНИТИ и ЧЕСТНИ БЪЛГАРИ ЩЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА АТАКА ! НЕ ЩЕМ ЕВРОПЕДЕРАСИ ! САМО БЪЛГАРИЯ ! САМО РУСИЯ !

2014.05.24 | 15:15

3
Който не може да пише грамотно на български език е мaнгaл. Така ли е, гейбери?

2014.05.24 | 14:47

2
БРАВО! КОМУНИЗМА ИСКАШЕ ДА УНИЩОЖИ ХРИСТИЯНСКАТА ВЯРА, ТОРМОЗЕШЕ ВЯРВАЩИТЕ. НО БОГ СЕ СМИЛИ НАД ВЯРВАЩИТЕ И ИМ ПОМОГНА ДА ПОБЕДЯТ ЧЕРВЕНАТА НАПАСТ.
123

2014.05.24 | 12:57

1
#Проф. Мариана Евстатиева Горанова продава дипломи в ТУ-София. #Тя е откраднала милони от банките чрез хакерски атаки заедно с Филип Кереков. #Оставка. ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒░▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓███▓▓▓▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓█▓▓▓█▓▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▒░░░▒▓▓██████▒▒ ▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓██░░░░▒▒▓▒▒▒░░░▒▒▒▒▒▓██▓▓█▓░ ▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒░▒▒▒▒░░░▒▓▓▓▒▒░▒██▓█▓░ ▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░░░░░░░░▒▒▒▒▒▒░░████▓░ ▒░▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░░░▒▒▒░░░░▒▒░░░░░▒██▓█▓░ ▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓░░░▒▒▒░░░░░▒▒▒▒░░░░▓████▒░ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██░░░▒▒▒▒░░▒▒▒▒▒▒▒░░▒█████▒▒ ▓▓██▓▓▓▓▓▓█▓▓▓▒░░░░░░▒▒▒▒▒▒▒░░░▓█████▓▒▒ ██▓▓▓▓▓▓▓▓▓█▓▓▒░░░░░░░░░░░░░░▒██████▓▒▒▒ ▒▒▒▓▓▒▓▓▓▓▓█▓▒░░░░░░░░░░░░▒▓███████▒░▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░▒░▒▒▒▒▒▒▓█████████▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░░░░░░░▒▒▒███▓█▓█▓▓▓█▒░▒▒▒ ▓▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒░░░▒▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓██▒▒▒ ▒▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒░▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▓▒▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓░▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▒▒▓▒▒▒▓██▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▓▓▒▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒ ▓▓▓▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒░▒▒▓▓▓▓▓▓▓▓▓▒▒▓▓

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини