Променят движението в София

  • 11 май 2014 08:12

  • 1162
  • 0
Променят движението в София
©

Въвежда се организация на движението за провеждане на парад - шествие на ученици от училищата по изкуство по повод Църковния празник на Светите братя Кирил и Методий, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

От 10.00 до 10.30 часа се организира сборен пункт на участниците в парад - шествието в района на пилоните на НДК. Шествието ще се проведе от 10.30 до 13.00 часа по следния маршрут: от сборния пункт по бул. „Витоша” в посока площад „Св. Неделя”, надясно по бул. „Цар Освободител” през градинката на Народното събрание до Народна библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” по ул. „Оборище, пл. „Александър Невски” до храм паметник „Свети Александър Невски”.

Спирането на участниците в парад – шествието ще се проведе за изпълнение на танци и поднасяне на венци на следните места:
- пл. „Света Неделя” от южната страна на катедрален храм „Света Неделя” с 10 /десет/ минутен престой за провеждане на танци;
- пл. „Народно събрание”, извън зоната за сигурност на институцията с 10 /десет/ минутен престой за провеждане на танци;
- на паметника на „Св. Св. Кирил и Методий” пред Народна библиотека в 11.45 часа за поднасяне на венци;
- пл. „Александър Невски”, храм паметник „Свети Александър Невски” от страната на главния вход за периода от 12.00 до13.00 за провеждане на танци.

От 07.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на 4 броя служебни автомобили на Министерството на културата на пл. „Александър Невски” – Северозападната дъга откъм църквата „Света София и Западната дъга от страната на „Светия Синод”.

От 12.00 часа до приключване на мероприятието се забранява престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства на ул. „Оборище” между ул. „11-ти август” и „ул. „Г. С. Раковски”.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1162 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини