Бургаският атентатор се оказа алжирец

  • 07 април 2014 06:48

  • 2942
  • 0
Бургаският атентатор се оказа алжирец
©

Загиналият терорист от Сарафово е алжирец. Това е установило българското и международното разследване на атентата от 18 юли 2013 г., при който на бургаското летище загинаха петима израелски туристи и български шофьор на автобус, съобщава в. "Преса", позовавайки се на свои източници.

Прокуратурата обаче отказва всякакъв коментар, отбелязва изданието.

Миналият петък в Бургас главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в заяви, че е установена националността и самоличността на взривения атентатор от Сарафово. Според него това ще удължи срока за разследването на покушението.

Досега самоличността не обявиха нито ФБР, нито ЦРУ, Интерпол или Европол, макар че разполагат с ДНК проба на загиналия мъж. Пробив обаче е  направен в Близкия Изток. Според източниците на "Преса" атентаторът е роден в Алжир, живял е в Мароко, но е обучаван в терористични лагери в Южен Ливан.

"Ливанската връзка" се допълва от другите двама установени атентатори от Сарафово - Мелиад Фара, ливанец с австралийски паспорт, и Хасан Хасан, с канадско и ливанско гражданство. Двамата са учили в ливанския международен университет в Бейрут. където убитият терорист също е бил студент.

Разследването на атентата установи, че фалшивите международни паспорти на терористите са изработени на принтер именно в този университет. Край останките от тялото на мъртвия атентатор полицията откри фалшива шофьорска книжка на името на ЖАК Фелип-Мартен от Батън Руж, щата Луизиана, САЩ.

Все още се издирва четвъртият терорист, за който се предполага, че е шефът на екипа терористи.

Последвайте канала на

2942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини