Мюфтия дари на Калфин камък срещу лоши очи

  • 31 август 2011 20:24

  • 805
  • 0
Мюфтия дари на Калфин камък срещу лоши очи
© Булфото

Разградският мюфтия пожела на Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска да стане президент, като го почерпи с баклава за празника Рамазан и му подари броеница срещу зли духове, пишат разградски медии.


Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска гостува на семейство в разградското село Радинград, което го почерпи с домашна наденица, кюфтета и кебапчета собствено производство, локум и два вида домашна баклава. Домакинът каза на Калфин, че е кадемлията на селото и щом е влязъл в дома му на празника, ще стане президент.

Калфин се срещна и с областния мюфтия Мехмет Аля, който изрази надежда, че Калфин ще спечели и ще работи за повече духовност в обществото. Той му подари броеница от малахит - камъкът със специални свойства да го пази от лоши очи и да гони злите духове.

Мюсюлманки пък, дошли да се срещнат с кандидата за държавен глава, му подариха книги с духовно съдържание, за да черпи мъдрост за делата си.

Калфин благодари за топлото посрещане и обеща винаги да помага за развитие на духовността, без която всички българи сме обречени. Заедно с мюфтията споделиха общо виждане, че в училищата ни трябва да се изучава вероучение с включване на историята на всички вероизповедания в България.

Последвайте канала на

Десислава Станева
805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини